WİFİ Sinyali Nasıl Güçlendirilir?

WİFİ Sinyali Nasıl Güçlendirilir?
Günümüz teknolojisiyle neredeyse herkesin ihtiyacı haline gelen elimizden düşmeyen tablet labtop ve akılllı telefonların vazgeçilmez özelliği wifi'ın sinyal gücünü nasıl güçlendirebileceğiniz haberimizde. Sizler için araştırdık.

WİFİ SİNYALİ NASIL GÜÇLENDİRİLİR? WİFİ BAĞLANTI HIZIMI ARTIRMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

Akıllı telefonların , tabletlerin ve dizüstü bilgisayarların günümüzde masaüstü bilgisayarlı saf dışı bırakmasıyla artık kablolu internet bağlantısı tarih olmak üzere. Her ev , her iş yerinde gittiğiniz her yerde artık kablosuz bir internet ağı (wifi) mevcut.

Modem kalitesine göre , bulunduğunuz ortama ve kablosuz ağa bağlanmaya çalıştığınız cihaza göre wifi modemden aldığınız sinyallerde azalma görebilir. Bu azalma internet erişiminin yavaşlamasına ve kopmasına neden olur. Şimdi bu sorunu ortadan kaldırmak için sizlere birkaç ipucu vereceğim.

Kablosuz ağınızı mutlaka şifreleyin! Şifre hem kişisel bilgilerinizin güvenliğini hemde internetinizi sağlıklı kullanabilmeniz için çok gereklidir.

Kullanmadığınız cihazlarınızı ağa bağlı tutmayın!Sürekli ağa bağlı cihazlarınız nedeniyle modeminiz sürekli fazladan çalışma gereksinimi duyar , bu hem modeminizin ağ gücü düşürür hem de diğer cihazınız sürekli modemle iletişime geçerek modeminizin performansı etkiler.

Modem konumu! Modeminizin nerede , nasıl durduğu ve çevresindeki diğer elektrikli aygıtlar tarafından etkilenebilmektedir. Duvarlar ve metal içeren kısımlar wifi sinyalinizi düşürür bunun önünde geçebilmek için wifi modeminizi evinizde yada iş yerinizde açık bir alana kurunuz. Wifi sinyalleri evinizdeki koridorları kullanarak rahatça heryere erişebilirler bunu dikkate alarak modeminizi konumlandırmalısınız. Kaloriferler , saksılar ve içinde su bulunan herhangi bir eşyanız (akvaryum,su deposu) wifi sinyalinizi düşürecektir. Mutfaklarınızda bulunan mikro-dalga fırınlar wifi sinyalini saptırarak internet erişimizi olumsuz etkiler. Ses sisteminizin hoparlörleri , eski tüplü monitörleriniz ve kablosuz telefonlar wifi sinyalinizi etkileyen diğer unsurlardandır.

Etkili şehir efsaneleri! Bir parça alüminyum yada karton kullanarak wifi sinyalinizi arttırabilirsiniz. Bu alüminyum yada karton parçayı çanak anten misali wifi sinyalini nereye doğru yönlendirmek istiyorsanız o kısıma doğru çevirerek sinyalinizi birazda olsa güçlendirebilirsiniz.

Daha güçlü bir modem alınız! Herşeyi denediniz , yukarıda yazılanları okuyup uyguladınız ama wifi bağlantınızda halen sorun yaşıyorsunuz. Modeminiz arızalanmış yada sinyal gücü zayıf bir modem sahibi olabilirsiniz. Bu gibi durumlarda antenli bir modem almanızı öneririz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.