Haydar Baş'tan Hükümet'e Rusya Çağrısı

Haydar Baş'tan Hükümet'e Rusya Çağrısı
Bağımsız Türkiye Partisi genel başkanı Haydar Baş, küstahça hareketlerle Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışan Rusya'nın yanında yer alarak, "Türkiye, Rusya ile kavga etmek yerine arasını düzeltmesi lazım" dedi.

 Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) genel başkanı Haydar Baş, Türkiye'ye "Rusya'nın yanında yer alması" tavsiyesinde bulundu. 
 
Yeni Mesaj adlı gazetede yer alan açıklamlarına göre Haydar Baş, Hükümete ‘gözünü batıya değil doğuya çevir’ çağrısı yaparak “Çünkü Rusya'nın kafasında çok büyük bir dünya oluşumu var. 400-500 milyonluk bir dünya. Bugün Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Onun için Türkiye, Rusya ile kavga etmek yerine arasını düzeltmesi lazım" dedi.

Haydar Baş "Rusya'nın bize tehdidi yok, bize ihtiyacı var. Neden? Orada senin inancından olan şu kadar milyonluk Türk dünyası var. Artı kendi içinde yaklaşık yüzde 20'si Müslüman. Sonra bunların İslam'a ciddi bir yakınlıkları var. Ben şahsen iktidara tavsiye ediyorum, gözünü batıya değil doğuya çevirsin. ABD bizi kesinlikle Osmanlı’nın devamı olarak kabul etmez ama Rusya büyük bir güç olarak kabul eder. Çünkü Rusya'nın kafasında çok büyük bir dünya oluşumu var. Türkiye, Kafkaslar, Rusya, Türk dünyası ve hatta Ortadoğu... Bunu neyle elde edecek? Türkiye ile…” diye konuştu.

‘500 milyonluk pazar açılır’

Hükümetin Rusya ile barışması gerektiğini kaydeden Haydar Baş bu durumda oluşacak ticari pazara da şu sözlerle dikkat çekti: "Rusya'nın önünde olduğu koskocaman bir dünya var. Kafkaslar, Türk dünyası ve Türkiye var. 400-500 milyonluk bir dünya. Ne yapsan satarsın burada. Türk milleti işten başını kaşıyacak zaman bulamaz. Her gün yeni icatlarda, imalatlarda bulunur, müthiş bir pazarı olur fevkalade para kazanır. Bugün Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Onun için Türkiye Rusya ile kavga etmek yerine arasını düzeltmesi lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum