Rusya'nın YPG Pişkinliği

Rusya'nın YPG Pişkinliği
Rusya, Ankara'da PYD'nin gerçekleştirdiği saldırıyı kınarken diğer yandan Suriye'de aynı örgüte silah desteği verdi.

Rusya Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada; "17 Şubat tarihinde Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sebebiyle Türk halkına derin üzüntülerimizi dile getiriyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu korkunç olay sonucunda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu barbarca suçun bir açıklaması olamaz. Organizatörlerinin bunun cevabını vermesi gerek. Yaşanan bu olay bir kez daha tüm devletlerin uluslararası terörizmle mücadelede birleşmesi gerektiğini gösteriyor" denildi.

Türkiye'ye terörle mücadele konusunda işbirliği yapmayı öneren Rusya, PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'ye doğrudan silah desteği veriyor.

DAEŞ'le savaşma bahanesiyle Suriye'ye giren ama DAEŞ'e hiç saldırmayan Rusya, onun yerine silahlı unsurların bulunmadığı alanları bombalayarak katil Esad karşıtı muhalif sivilleri öldürdü. Son olarak Azez'i vurarak bir milyon sivilin ikmal yollarını tıkayan Putin'in ordusu aynı zamanda yaptığı bombardımanda hastane, okul ve fırınları hedef alıp onlarca çocuğun da katili oldu.

SON TEKNOLOJİ SİLAHLAR YPG'YE

Suriye'ye asker gönderme kararı aldıktan sonra son teknolojisi olan askeri robotları bu topraklarda deneyen Rusya "Platform-M" ve "Argo" isimli askeri robot cihazları ile katliam yaptı. Tank savar füzeler, kalaşnikof tüfekler ve ağır zırh ile donatılmış, her hava koşulunda operasyon yapan makineler ile Suriye'de sivil katliamı yapan Rusya son olarak bu silahları terör örgütü YPG ile de paylaştı.

TANKLAR DA YER ALIYOR

PKK'nın Suriye'deki uzantısı olan YPG'ye açıktan yardım eden Rusya önceki gün Kamışlı'da bulunan askeri üsse inen kargo uçaklarıyla YPG'ye silah yağdırdı. Aralarında Platform-M, Argo gibi insansız araçların bulunduğu cihazlar içinde T-72 tanklarının da yer aldığı öğrenildi. PYD ve YPG'ye bağlı kaynaklar internet üzerinden Rusya'nın kendi yapımı olan insansız robotik askeri cihazları Kamışlı'dan teslim aldıklarını açıkladı. PKK'lılar da bu haberler üzerine sevinçlerini gizlemezken, silahlardan kendi paylarına düşenleri de istemeyi ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum