TAK örgütü kimdir, nedir? Ankarada patlamayı TAK örgütü üstlendi (TAK KİMDİR)

TAK örgütü kimdir, nedir? Ankarada patlamayı TAK örgütü üstlendi (TAK KİMDİR)
TAK örgütü nedir kim yönetiyor? Ankara'da düzenlenen hain saldırıyı TAK terör örgütü üstlendi. Peki ama TAK kimdir, kimlerden oluşuyor ve açılımı nedir?TAK ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAK örgütü nedir kim yönetiyor? Ankara'da düzenlenen hain saldırıyı TAK terör örgütü üstlendi. Peki ama TAK kimdir, kimlerden oluşuyor ve açılımı nedir?TAK ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ankara'daki terör saldırısını TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) isimli terör örgütü üstlendi. Ankara'daki kanlı terör eylemini üstlenen TAK, saldırıyı Abdulbaki Sönmez isimli militanın gerçekleştirdiğini duyurdu. Peki, TAK örgütünü açılımı nedir? TAK örgütü kim yönetiyor? TAK nedir?
TAK örgütünü açılımı nedir?

Ankara'daki terör eylemini üstlenen TAK, ABD'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. TAK, Türkiye'de daha çok metropollerde ve turistik bölgelerde düzenlediği terör eylemleriyle adını duyurdu.TAK terör örgütü (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) son zamanlarda yaptığı bombalı saldırılarla PKK terörüne destek vermekte. PKK’nin 2003 yılındaki askeri konsey toplantısında kurulan ve özel kuvvetler içinde yer alan TAK, PKK içerisinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösterilmektedir. 

TAK örgütü kim yönetiyor?

Kürdistan Özgürlük Şahinleri adıyla bilinen ve yaptığı eylemler PKK tarafından üslenilmeyen bu terör oluşumlarının fikir babası ve onay mercii, Cemil Bayık ve Duran Kalkan’dır.
TAK örgütünü üstlendiği saldırılar nelerdir?

Örgütün eylemleri genelde turistik bölgelerde yoğunlaşmış, Muğla, İzmir, Antalya gibi şehirlerde eylemler yapmıştı. Bunun yanında çeşitli orman yangınları da örgüt tarafından üstlenildi.

-16 Temmuz 2005'te Kuşadası'nda bir otobüsün patlatılması sonucu 3'ü yabancı 20 kişi yaralandı.

-5 Nisan 2006'da Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul temsilciğine saldırı gerçekleştirildi.

-28 Ağustos 2006'da Marmaris'te ve Antalya'da saldırılar düzenledi ve bu saldırılarda çok sayıda kişi yaralandı, 3 kişi öldü.

-22 Haziran 2010 tarihinde gerçekleştirilen, İstanbul'un Halkalı ilçesinde askeri personel taşıyan otobüse uzaktan kumandalı bombayla gerçekleştirilen ve dört asker, bir sivilin öldürülmesiyle sonuçlanan eylemi üstlendi.

-31 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Taksim'de 32 kişinin yaralanması olayını, olaydan 4 gün geçtikten sonra üstlendi. 20 Eylül 2011 Ankara Kızılay’da 3 kişinin ölümüne 34 kişinin yaralanmasına yol açan bombalı saldırıyı 2 gün sonra üstlendi.

-23 Aralık 2015 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı 2 gün sonra üstlendi.

Ankara'da İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri konvoya gerçekleştirilen saldırıda 28 kişi öldü, 61 kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.