Alkolde vergi indirimine çalışacak

Alkolde vergi indirimine çalışacak
AK Parti'de gariplikler... Çalışandan 5, faizciden 1 vergi alan AK Parti'den kimi "İran, Türkiye için de tehdit" diyor, kimi de "Çarşaf ve Kurban çağdışı"... Çarşafı ve Kurban'ı çağdışı bulan Bakan Günay, alkollü içeceklerdeki verg

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, dünyada yaşanan ekonomik krizin turizmi etkilememesi için “Sıkıntı yaşayabilecek geçmişi kuvvetli bazı firmalarımızı bu ortamda belirsizliğe terk etmemek ve desteklemek konusunda talebi hükümete taşımış vaziyetteyiz” dedi. Günay sektörün alkollü içeceklerdeki vergi yüksekliğinden rahatsızlığını hatırlatarak, bu konuyla ilgili de düzenleme yapılabileceğini söyledi. 

SEKTÖR, ALKOLLÜ İÇKİDE VERGİ İNDİRİMİ İSTİYOR

Alkollü içkilerdeki verginin Türkiye’de turizmle ilgili özellikle yeme-içme mekanlarıyla ilgili olumsuz kanaatin yaygınlaşmasına, çok yüksek fiyat görüntüsü ortaya çıkmasına sebep olduğunu ileri süren AKParti’li Ertuğrul Günay’ın, muhafazakar tabanda şaşkınlığa yol açan sözleri şöyle: “Belki bu alanlarda bir indirim gerçekleştirilebilir. Çünkü, bu yüksek vergiler sonuçta bu ürünlerin satılmamasına, satılmayınca da vergi kaybına yol açıyor. Halbuki bir miktar vergi kolaylığı sağlasak, bu ürünler satılabilecek ve biz daha düşük oranda vergiyle ama sürümden ve tüketimden kazanacağız.”

ANADOLU'DA VAKİT GAZETESİ


"ÇARŞAF DA KURBAN DA ÇAĞDIŞI UYGULAMALAR" HABERİ İÇİN TIKLAYIN!

"FAİZCİYE 1, ÜCRETLİYE 5 LİRA VERGİ" HABERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN!

"AKP'Lİ MERCAN: İRAN, TÜRKİYE İÇİN DE BİR TEHDİT!" HABERİ İÇİN TIKLAYIN!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.