Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi yayından kalktı mı, final ne zaman öğren

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi yayından kalktı mı, final ne zaman öğren
Muhteşem Yüzyıl Kösem yayından kalktı mı, final ne zaman? Yayınlandığı günden beri istenileni karşılayamayan Muhteşem Yüzyıl Kösem final kararı aldı. İşte detaylı bilgiler

Muhteşem Yüzyıl Kösem yayından kalktı mı, final ne zaman? Yayınlandığı günden beri istenileni karşılayamayan Muhteşem Yüzyıl Kösem final kararı aldı. İşte detaylı bilgiler..Muhteşem Yüzyıl'ın devamı olarak çekilen Kösem Sultan dizisi bekleneni yayınlandığı günden beri karşılayamadı. İlk bölümlerde hüsrana uğrayan yapımcılar dizinin hikayesini hızlandırıp Kösem Sultan karakteri için anlaşılan Beren Saat'i erkenden diziye dahil etti. Yedinci bölümde apar topar dizi ekibine katılan Saat, oynadığı ilk bölümün reytinglerini de yalnızca yüzde 20 oranında arttırabildi. Dizi sonraki haftalarda eski bölümlerden daha da kötü reytingler aldı.


En son 2 hafta önce reytinglerin artması için Beren Saat'in hayranları örgütlenerek twitterda TT çalışması yaptı. Fakat tweet çalışması yapılan 25 Şubat akşamı yayınlanan bölümle de Muhteşem Yüzyıl Kösem kendine 13'üncü sırada yer bulabildi.


Türk halkının izlemeyerek protesto ettiği dizi daha fazla dayanamayarak final kararı aldı. Star TV, diziye sonunda noktayı koydu ve anlaşmasının bittiği Kösem Sultan'ı 26. Bölümde kesin olarak bitirme kararı verdi. Bu hafta 17. bölümüyle seyirciyle buluşacak olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan, 12 Mayıs'ta ekran ömrünü tamamlayacak.

Muhteşem Yüzyıl Kösem, Tims Productions tarafından yapılan, Star TV tarafından 12 Kasım 2015'te yayımlanmaya başlayan tarihi-kurgu türünde Türk televizyon dizisi. Dizi, 2011-2014 yılları arasında yayınlanan Osmanlı Sultanı I. Süleyman ile Hürrem Sultan'ın hayatını anlatan Muhteşem Yüzyıl dizisinin devamı niteliğinde çekilmiştir.

Dizi, Osmanlı İmparatorluğu'nun en kudretli kadınlarından I. Ahmed'in nikahlı eşi, 4.Murad ve Sultan İbrahim'in annesi, 4.Mehmed'in de büyük annesi olan Kösem Sultan'ın hayatı etrafında kurgulanmıştır. İlk olarak Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPCOM Fuarı'nda tanıtılmıştır. Muhteşem Yüzyıl Kösem'in ilk bölümleri Yunanistan'ın Sakız Adası'nda çekildi.

Babasının ani ölümüyle tahta çıkan Sultan Ahmed kendini başka bir dünyada bulur; savaşlar, entrikalar, devlet yönetimi... Ama bir gün bir tablo görmesiyle hayatına bir kadın girer: Kösem Sultan. İlk başlarda tahtın ağırlığında ezilse de yavaş yavaş işlerin farkına varacaktır. Kösem Sultan ise saraya gelmesiyle birlikte artık kendisine bekleyen hayatın ilk adımını atacaktır. O da işlerin farkına vardıktan sonra kendini saray entrikalarında ve taht kavgalarında bulacaktır. Eşinin ani ölümünden sonra zorlu bir hayat onu beklemektedir. İki çocuğunun ve torununun saltanatlarını görecek deyim yerindeyse devleti o idare edecektir. Ne yazık ki en sonunda da kendisi saray entrikalarına kurban gidecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.