Vural'dan CHP'ye HDP tepkisi!

Vural'dan CHP'ye HDP tepkisi!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, CHP'nin Anayasa masasına oturmamasını eleştirerek "CHP bu komisyonda yer almalıdır" dedi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Grup Toplantı salonunda yaptığı basın açıklamasında Anayasa Mutabakat Komisyonunu ve yeni anayasayla ilgili olarak MHP'nin tavrının net olduğunu söyledi.

Ak Parti'nin daha önce anayasa masasından kaçtığını şimdiyse aynı rolü CHP'nin üstlendiğini savunan Oktay Vural, "Asıl korktukları gerçek düşüncelerinin millet tarafından öğrenilmesidir. Sizin kafanız net değil,  CHP bu komisyonda yer almalıdır diyoruz. Biz yeni anayasa tabiriyle yeni devlet ve yeni millet anlamına gelmeyeceğini ifade ettik, Aklınızı başınıza devşirin.

Parlamenter sistemin güçlendirilmesinden yana olduğumuzu söyledik. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanının bir kariyer arayışı demokratik bir hukuk sistemi içinde olmadığını ifade ediyoruz. Bu bakımdan uzlaşma komisyonunda 4 parti olursa bunları savunmaya devam edeceğiz. Kafa karıştırmaya muğlak laflar kullanmaya AKP ve CHP operasyonu çerçevesinde bizi hedef almaya kalkmayın. Şimdi CHP'nin tavrı garip suçlamalar, Hem kel  hem fodullar. Birileri bunlara sorsun bundan önceki uzlaşma komisyonunda niye bulundun sen. Doğrudan doğruya sarayın  parlamentoyu devre dışı bırakma iddialarıyla eline koz vermiştir. CHP bin bu ifadeleri karşısında CHP komisyondan gidince Erdoğan 'haydi millete gidelim' diyor .

CHP; bu tavrını kim kullanıyor. CHP, AKP'nin  imdat freni olmuş. CHP kendisine baksın da  nöbetçi HDP olmaktan çıksın. Cumhuriyeti savunacaksak her yerde bunu savunalım. MHP her platformda bunu savunmaya devam edecektir. Mecliste cumhuriyeti savunun. Bu ifadeler AKP'nin taktiklerinin önünü açmak için bir fırsat vermekte. CHP yönetimi kafasını açık ve net bir şekilde getirmeli MHP'ye  dil uzatmaya kalkmamalıdır. Asgari ücrette anlaşamadınız peki asgari müştereklerde. Şimdi öyle Oyun oynamamıza gerek yok. Ey Davutoğlu ey CHP biz parlamentonun verdiği bütün imkanları meşru olan bu gücümüzle kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASININ YANINDA MISINIZ DEĞİL MİSİNİZ?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili tutumunun net olmadığını kaydeden  Oktay Vural şunları söyledi; "Amma ikircikli konuşuyorsunuz. Karnınızdan konuşmayın. Terör örgütüne üye olmakla ilgili fezlekesi olan kim varsa bunlar gelmeli ve yargını önü açılmalı. Başbakan net olmalıdır bu konuda. Biz dokunmayacağız, yargı dokunacak  zırhı kaldıracağız. Suç ve suçluyu övmek, PKK'nın  propagandasını yapmak bunlarla ilgili bir sürü fezleke var. Mertçe çıkın deyin  bu dokunulmazlıkların kaldırılmasının yanında mısın değil misin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum