Taşeron son dakika haberleri - Taşeron işçiler kadroya ne zaman alınacak öğren

Taşeron son dakika haberleri - Taşeron işçiler kadroya ne zaman alınacak öğren
Taşeron haber son dakika Taşeron işçiler kadroya ne zaman alınacak merakla bekleniyor. Bakandan açıklama geldi. İşte 2016 Taşeron işçi haberleri...

Taşeron haber son dakika Taşeron işçiler kadroya ne zaman alınacak merakla bekleniyor. Bakandan açıklama geldi. İşte 2016 Taşeron işçi haberleri...Taşeron işçilerin dört gözle beklediği kadro için hem bakandan hemde Başbakan Yardımcılığından açıklama geldi. Taşeron işçiler kadroya ne zaman alınacak? sorularına yanıt veren Bakan Ağbal, hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Taşeron işçilerin dört gözle beklediği kadro için hem bakandan hemde Başbakan Yardımcılığından açıklama geldi. Taşeron işçiler kadroya ne zaman alınacak? sorularına yanıt veren Bakan Ağbal, hazırlıkların sürdüğünü söyledi.

Taşeron işçiler kadroya ne zaman alınacak?
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin açıklama yaptı.Maliye Bakanı Ağbal tarih verdi.İşte o açıklamalar şu şekilde...

Mehmet Şimşek'ten taşeron işçi açıklaması

Şimşek, yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların durumu hakkında bilgi verdi.

Taşeron işçiler konusunda Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı yaptıklarını hatırlatan Şimşek, buna ilişkin çalışmaların son hızla devam ettiğini söyledi.

Çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle bir tarih vermenin zor olduğunu belirten Şimşek, ancak buna ilişkin bir yol haritasının bulunduğunu ifade etti. Şimşek, şu görüşlere yer verdi:

"Daha önce zaten asgari ücretliler ile taşeron işçilerin durumu ciddi şekilde iyileştirildi. Şimdi bir kısmında da toplu sözleşme var, orada da ayrı bir süreç işliyor. Daha önce net olarak 'asıl işte çalışanları bir şekilde kamuda istihdam edeceğiz' dedik ama istihdam şeklini söylemedik. O konuya ilişkin nihai kararların verilmesi lazım. İnanıyorum ki yakın dönemde bunlar da sonuçlandırılır. Bizim bir eylem planımız var, bu eylem planında buna ilişkin düzenlemeleri 21 Mart'a kadar Meclise göndereceğimiz ifade edilmiş, ona yönelik çalışmalarımızda da mesafe kat ettik. İnanıyorum ki zamanında o düzenleme gönderilir."

Bakan Ağbal’dan taşeron işçilere kadro açıklaması

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik hazırlıklara ilişkin bilgi veren Ağbal, bu konudaki çalışmaların sürdüğünü, yasal değişiklikle ilgili alternatifler hazırladıklarını ve en yakın zamanda çalışmayı Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na getireceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile bazı detaylarda ilave çalışma yapma kararı verdiklerini anlatan Ağbal, "Bu konuda 21 Mart'a kadar bir düzenleme yapacağımızı açıkladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Geçiş düzenlemesiyle ilgili çalışma belli bir noktaya geldi" diye konuştu.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik düzenlemenin 21 Mart'a yetişip yetişmeyeceği sorusuna Ağbal, "Şu ana kadar Eylem Planı'nda söylenen her bir eylemle ilgili takvime dikkat ettik. Umuyorum ki bu çalışma da bundan önceki eylemler gibi vaktinde Meclise sunulacak" dedi.

Taşeron işçiler için Mart "umut" ayı

Hükümetin kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması vaadinin mart ayında Bakanlar Kurulunda görüşülmeye başlanacağının açıklanmasının ardından, kadro bekleyen yüz binlerce taşeron işçi için mart ayı "umut ayı"na dönüştü.

Seçimden önce taşeron işçilere kadro vaadinde bulunan Ak Parti'nin seçimi kazanmasının ardından, yüz binlerce taşeron işçi söz konusu vaadin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla beklemeye başladı.

Son Söz Bakanlar Kurulunda

Geçen yıl yasalaşan 6552 sayılı Torba Kanun'da, kamudaki taşeron işçilerden hangilerinin asıl işi, hangilerinin yardımcı işi yaptığını belirleme yetkisi Bakanlar Kuruluna verilmişti.

Bakanlar Kurulunun "asıl iş" ve "yardımcı iş"lerin neler olduğunu listeler halinde belirlemesinin ardından, "asıl iş" sınıfında yer alanların kadroya alınması yolunda önemli bir aşama geçilmiş olacak.


YOL HARİTASI TAMAM 
Çalışmaların tamamlanmaması nedeniyle bir tarih vermenin zor olduğunu belirten Şimşek, ancak buna ilişkin bir yol haritasının bulunduğunu ifade etti. Şimşek, şunları kaydetti: "Daha önce zaten asgari ücretliler ile taşeron işçilerin durumu ciddi şekilde iyileştirildi. Şimdi bir kısmında da toplu sözleşme var, orada da ayrı bir süreç işliyor. Daha önce 'asıl işte çalışanları bir şekilde kamuda istihdam edeceğiz' dedik ama istihdam şeklini söylemedik. O konuya ilişkin nihai kararların verilmesi lazım. İnanıyorum ki yakın dönemde bunlar da sonuçlandırılır. Düzenlemeler 21 Mart'a kadar Meclis'e gönderilecek."

'VAATLERE SADIK KALDIK'
Bugüne kadar bütün vaatlerine sadık kaldıklarına dikkati çeken Şimşek, "Cumhuriyet tarihinde böyle bir hükümet var mı bilmiyorum, yani ilk 3 ayda vaatlerinin neredeyse tamamını yerine getirecek şekilde adım atan bir hükümet bilmiyorum" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum