Berkin Elvan kimdir? Neden öldü? Berkin elvan detaylı bilgi

Berkin Elvan kimdir? Neden öldü? Berkin elvan detaylı bilgi
Berkin Elvan ölümünün ikinci yıl dönümünde anılıyor; vurulduğu yerde bin ekmek dağıtılacak

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te sabah saatlerinde yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan'ın ölümünün üzerinden iki yıl geçti. Vuruluşunun bininci günü de olan bugün, Berkin mezarı başında ve vurulduğu yerde anılacak.

Taksim Dayanışması saat 12:00'da Feriköy Mezarlığı'nda tören düzenleyecek. Törene Berkin'in ailesi de katılacak.

Halkın Hukuk Bürosu avukatları da, Berkin Elvan için başlattıkları 12 gün süren açlık grevini bugün sonlandıracak. Avukatlar, Okmeydanı'ndan Berkin'in vurulduğu yerden başlayarak bin ekmek dağıtacak.

Berkin vurulduğunda 45 kiloydu, ölüme direnirken 16 kiloya düştü. Berkin'in cenazesi yüz binleri bir araya getirmiş, Türkiye'nin dört bir yanından gelenler İstanbul'da caddelere sığmamıştı.

Berkin ölümüne yol açan olayda neler yaşamıştı?

Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde Elvan, polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine ağır yaralandı. Elvan'ın ailesi olayın ekmek almaya giderken yaşandığını söylemiş, bazı haberlerde de olayın bu şekilde gerçekleştiği belirtti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 3 Nisan 2015 tarihinde yaptığı açıklamalarda “Biz emniyetin tüm belgelerini açıkladık. Elinde sapanla, demir bilyeyle terör örgütünün içerisinde nasıl resimlerinin çekildiği, bunların hepsi açıklandı. dedi. 269 gün boyunca komada kalan Elvan, 11 Mart 2014'te, Şişli'deki Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 15 yaşındayken 16 kiloda hayatını kaybetti. Elvan'ın ölümü, ailesi adına açılmış olan twitter hesabından "Halkımıza: Saat 07.00 Berkin Elvan'ı evladımızı kaybettik. Başımız sağolsun." ifadeleri kullanılarak duyurulmuştu.

Polisin o zamana kadar varlığını inkâr ettiği, olay gününe ilişkin kamera kayıtları 17 Nisan 2014 tarihinde ortaya çıktı. Görüntüler, inceleme için savcılık tarafından bilirkişilere gönderildi. Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanan 14 yıllık savcı Mehmet Selim Kiraz, İstanbul Adliyesindeki odasında yaşanan rehine krizi sonrası DHKP-C militanları tarafından öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.