Polisi dolandırıcı zannedip dalga geçtiler

Polisi dolandırıcı zannedip dalga geçtiler
İstanbul'da polis, kendilerinden habersiz adlarına cep telefonu hattı çıkarılan 30 kişiyi bilgilendirmek için aradı fakat hiç kimseyi "dolandırıcı olmadığına" ikna edemedi ve en yakın karakola başvurmalarını istedi.

İstanbul'da bir hırsızlık çetesini çökerten polis, başkalarının kimlik bilgileri ile çıkarılmış 30 cep telefonu hattı ele geçirdi. Soruşturma başlatan polis, hatların üzerine kayıtlı olduğu isimleri tek tek arayıp bilgilendirdi. Ancak polisi telefon dolandırıcısı sananlar "Biz bu ayakları iyi biliriz" diyerek inanmadı.

Dolandırılanlar "Sen şimdi para da istersin. Parayı poşetle balkondan mı atayım" diye de telefonun ucundaki polis memuruyla dalga geçti. Hat sahiplerini bir türlü gerçek polis olduklarına inandıramayan asayiş şube ekipleri, çareyi "En yakın polis merkezine gidip bizi arayın" demekte buldu. Polis merkezine gidenler, gerçekten arayanın polis olduğunu ve adlarına telefon hattı çıkarıldığını öğrendi. Polis ekipleri ise kendilerini "polis" olarak tanıtan tele dolandırıcılar yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını, telefonda bazı işlemleri yaptırmakta zorlandıklarını söyledi. Yetkililer, bilgileri dışında adlarına hat çıkarılan vatandaşların cep telefonu operatörünü arayıp sorgulama yaptırmalarını, ardından en yakın polis merkezine giderek şikâyetçi olmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum