"Terör örgütleri diz çökecek"

"Terör örgütleri diz çökecek"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ortak basın toplantısında birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütlerinin amacına ulaşamaycağını, diz çökeceklerini vurgularken Aliyev, terör saldırılarının Türkiye'yi sarsamayacağını söyledi. Toplantıda enerjiyi, ulaşımı, savunma, askeri işbirliğini görüşüldü.Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle Bakü yerine Ankara'da gerçekleşecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) Beşinci Toplantısı dolayısıyla Türkiye'ye gelen Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi tören düzenlendi.

"Diz çökecekler"

Erdoğan ve Aliyev, karşılamanın ardından başbaşa görüştü. Görüşmenin ardından iki lider ortak açıklama yapıyor. Erdoğan'ın açıkalamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Buradan bir kez daha şu hususun altını çizmek istiyorum Pazar günü düzenlenen saldırı, tüm Türkiye'ye, 79 milyonun tamamına yapılmış saldırıdır. Bu saldırıyla terör örgütü, cani ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırının hedefi, milletimiz arasına korku salmak, Türkiye'yi hedefinden, kutlu yürüyüşünden, iddialarından vazgeçirmektir. Ama bunu asla başaramayacaklardır, bu mümkün değildir. Terörü maşa olarak kullananlar, masumların kanları üzerinden hesap görmek isteyenler Türkiye'ye asla diz çöktüremeyecekler, tam aksine kendileri diz çökeceklerdir.

Savunma ve askeri işbirliği

Dost ve kardeş ülkelerin desteği ile bu sıkıntıları atlatacağız yeni Türkiye'yi birlikte inşa ediyor inşa edeceğiz. Yukarı Karabağ konusunda Azerbaycan'ın yanında olmaya devam ettik olmaya devam edeceğiz.

Bu toplantımızda enerjiyi, ulaşımı, savunma, askeri işbirliğini görüştük. 6 ayrı anlaşmayı imzaladık. Bir tanesi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Hükümeti arasında askeri kültür mübadelesine ilişkindi. İkincisi konsolosluk üyelerinin kazanç getirici işlerde çalışmalarına ilişkindir. Adli işbirliği anlaşmasıydı üçüncüsü. Dördüncüsü sürücü belgelerinin değiştirilmesi ve karşılıklı tanınması anlaşmasıydı. Beşincisi teknik işbirliği protokolüydü. Altıncısı stratejik işbirliği anlaşmasıydı.

Burada Azerbaycan'ın bağımsızlığının gerçek mimarı Haydar Aliyev'i tekrar anıyorum. Bugünkü toplantımızın aldığımız kararları bu atılım hamlesine destek olacağına inanıyorum.

Toplantımızda terörle mücadele meselesinde neler yapabileceğimizi konuştuk. Yaşanan gelişmelerden hepimiz etkilendiyoruz. Önümüzdeki günlerde yine Aliyev ile kritik toplantılar dolayısıyla bir araya gelmeye devam edeceğiz.

Erdoğan'ın ardından İlham Aliyev açıklama yapıyor. Aliyev'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Ankara'da düzenlenen amansız terör olayı nedeniyle kardeş Türkiye halkına başsağlığı diliyorum. Biz bu dehşet olayı kınıyoruz. Bizim birliğimiz sarsılmaz, kötü günlerde de birbirimizin yanındayız. Terör saldırılarının hiçbiri Türkiye'yi sarsamaz, Türkiye'yi hak yolundan çeviremez.

Bizi ilk tanıyan devlet Türkiye olmuştur. Biz bunu asla unutmayacağız. Bugün dünya mirasında Türkiye ve Azerbaycan birbirine en yakın devletlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.