Belçika'da YPG mum dikti

Belçika'da YPG mum dikti
Ankara saldırısının faili YPG, DAEŞ’in Brüksel saldırısını metronun önüne mum dikerek alay eder gibi kınadı.

PKK çadırını, canlı bombalar patlayınca kaldıran Belçika’da dün trajikomik bir tablo vardı. Ankara’da 64 kişinin hayatını kaybettiği iki saldırının faili PKK’nın Suriye kolu PYD, Brüksel’deki metro istasyonu önünde mum yakıp, terörü lanetledi (!)

Belçika teröristleri iade etmiyor

Önceki gün Zaventem Havalimanında ve Maelbeek metrosundaki terör saldırılarıyla sarsılan Belçika’nın şimdiye kadar Türkiye’nin iadesini istediği 20’si PKK/Kongra-Gel, 1’i TPK-ML, 1’i DHKP-C ve 7’si diğer örgütlerden olmak üzere toplamda 29 terör örgütü üyesinden hiçbirini iade etmediği öğrenildi. 

Kırmızı bültenle aranan teröristleri iade etmeyip, PKK’nın açtığı terör çadırını da polisle koruyan Belçika ‘terörle mücadelede ciddiyetsiz’ eleştirilerinin odağı haline geldi. Türkiye’nin iadesini talep ettiği teröristlerden 20’sini reddeden Belçika’nın 9 kişi hakkında ise süreci sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan Türkiye bugüne kadar Belçika’dan adi suçlardan 56 kişinin iadesini de talep etti.

240320160115109605882_3.jpg

YPG MUM DİKTİ

Bu kapsamda ise 35 suçlunun iadesi kabul edilirken 8’i reddedildi. Bu arada 34 kişinin yaşamını yitirdiği Brüksel’deki saldırılardan sonra terör örgütü YPG DAEŞ’i sözde  kınadı. YPG’liler metro istasyonunun önüne mum dikti ve yere örgütün ismini yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.