PKK taktik değiştirdi!

PKK taktik değiştirdi!
PKK terör örgütü, Şırnak, Yüksekova ve Nusaybin’deki çatışmalarda taktik değiştirdi.

Cizre, Sur ve Silopi’deki operasyonlarda, daha çok keskin nişancı ve piyade silahıyla sokak çatışmasına yönelen PKK, yüzlerce kayıp verince son operasyonlarda yüksek miktarda bombalı tuzakla güvenlik güçlerini engellemeye çalışıyor.

ÇATIŞMAYA GİRMEK YERİNE 'TUZAK'!

Nusaybin’de daha önce birkaç kez sokağa çıkma yasağı ve operasyon düzenlenmesine karşın PKK, ağırlıklı olarak sokak çatışmalarına girmek yerine sokaklara büyük miktarlarda patlayıcıları sık aralıklarla tuzakladı.

Son 5 şehidin verildiği çatışmalar, her tarafı büyük miktarda patlayıcılarla tuzaklanmış bir bölgeye giden Cobra tipi zırhlı aracın geçişi sırasında gerçekleşen patlama ile yaşandı.

BARİKATLARA TANK ATIŞI

Patlayıcılara karşı belli düzeyde koruma sağlayan zırhlı aracın, yüksek miktarda patlayıcının infilak ettirilmesi nedeniyle şehit sayısının arttığı öğrenildi. Nusaybin’de barikat ve hendekleri uzaktan tank atışıyla vurulmasına öncelik verilmeye başlandı.

YÜKSEKOVA'NIN KRİTİK YERLERİNE PATLAYICI DÖŞENMİŞ

Yüksekova’da da operasyon yapılan mahallelerin hemen tamamında kritik noktalar yüksek miktarda patlayıcılarla tuzaklanmış durumda. Önceki gün PKK militanlarının bir binaya tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirmeleri üzerine, yanındaki 4 katlı bina boyunda alevler gökyüzüne yükselmiş. Yüksek miktarda patlayıcıların depolandığı ilçede, operasyonlar bu nedenle temkinli yürütülüyor. Ancak patlayıcıdan temizlendiğine emin olunan sokaklara güvenlik güçleri giriyor.

ŞIRNAK'TA İMALATHANE ELE GEÇİRİLDİ

Şırnak’ta il merkezinde sürdürülen operasyonlarda örgütün gübreden mühimmat ürettiği imalathane ile revir olarak kullandığı bir yer ele geçirildi. Patlayıcı üretilen yerde 2 tonluk mühimmat patlatıldı. Revir olarak kullanılan yerde ise çok sayıda ilaç ve militanların kod adlarına göre kan gruplarının yer aldığı liste bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.