Çalımbay'dan TFF'ye sitem!

Çalımbay'dan TFF'ye sitem!
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Türkiye Futbol Federasyonunda bir tane futbolcu yok, futbolun içinden gelmiş bir tane kişi yok, onun için de tabii ki bu gitmez. Futbol Federasyonunun içinde futbolcuların olması gerekiyor." dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümünce, Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Türk Futbolundaki Kaos" konulu panelde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çalımbay, futbolun göründüğü kadar kolay bir iş olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bana 'antrenörlük mü futbolculuk mu?' diye sorsalar, futbolculuğu isterdim, çünkü teknik direktör olduğu zaman çok zor bir işe giriyorsunuz, bir tek kendinden sorumlu değilsin, en az 30 oyuncun oluyor ve hepsini aynı şeyde tutman gerekiyor. Onun için zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor ama ben bu işi çok seviyorum." 

Hakem hatalarıyla ilgili bir soru üzerine Çalımbay, hiçbir hakemin bilerek hata yaptığına inanmadığını kaydetti.

Çalımbay, bu sezon birçok maçta hakem hatalarına maruz kaldıklarını ifade ederek, "Belki de şu anda daha iyi bir yerde olmamız gerekiyordu ama maalesef en çok mağdur olanların başında geliyoruz. Bu sezon bütün takımlar etkilendi. Bunların önü kesilmesi gerekirken bence arttı. Bu sezonki hakemler konusunda biraz riske girdiler, genç hakemler çıkartmaya çalıştılar ama bana göre hata yaptılar, çünkü o arkadaşları çok iyi yetiştirdikten sonra çıkarmak gerekiyordu. Maalesef iyi şekilde yetiştirememişler." değerlendirmesinde bulundu.

Türk futbolunda eksikliklerin çok olduğunu, bunların başında eğitimin geldiğini anlatan Rıza Çalımbay, altyapıdaki eğitimi kastettiğini söyledi.

"İyi futbolcu, iyi sporcu yetiştiremiyoruz" diyen Çalımbay, Türk sporunda en büyük eksikliğin bu olduğunu dile getirdi.

Türk futbolunda yönetici eksikliğinin yaşandığını savunan Çalımbay, yönetime futbolun içinden insanların gelmesi gerektiğini vurgulayarak, "Futbolun içinden gelmiş insanların kesinlikle futbolun içinde olması gerekiyor. Şuna her zaman inanıyorum; Türkiye Futbol Federasyonunda bir tane futbolcu yok, futbolun içinden gelmiş bir tane kişi yok, onun için de tabii ki bu gitmez. Futbol Federasyonunun içinde futbolcuların olması gerekiyor." şeklinde görüşlerini aktardı. 

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş'la karşılaşacaklarını anımsatan Çalımbay, "Beşiktaş çok iyi bir takım. Beşiktaş takımında bir tek Atiba'ya tedbir alınacak diye bir şeyimiz yok. Hepsine dikkat edeceğiz. İlk maç gerçekten mükemmeldi, 3-3 berabere kaldık. Her iki takım için de zor maç olacak. Bütün amacımız o maçı kazanmak, başka bir düşüncemiz yok." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.