''Fair-Play'e uygun bir ceza olmadı''

''Fair-Play'e uygun bir ceza olmadı''
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan'dan PFDK açıklaması geldi.

Hoşcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun "sevgi, saygı ve hoşgörü" adıyla başladığını belirterek, bu sezon fair play'den bahsedildiğini anımsattı.

Eskişehirspor'un Akhisar Belediyespor ile yaptığı maçı herkesin gördüğünü anlatan Hoşcan, şu ifadeleri kullandı:

"Söz konusu maçta kalemizde gördüğümüz üçüncü golden sonra taraftarımın gösterdiği doğal bir tepki vardı. Orada kim olsa bu gole dayanamaz. Rakip takımın centilmenlik göstermediği bir yerde benim taraftarımın centilmenlik dışı hareketten dolayı cezalandırılması son derece düşündürücü. Sahada yaşananlardan dolayı toplumsal güdülerinde de dikkate alınması gerekiyor. Taraftarıma verilen ceza kesinlikle uygun değil. Ceza kararının tahkim kurulundan döneceğine inanıyorum. Fair play'e uygun bir ceza verilmedi. Verilen yanlış karar ve centilmenlik dışı hareketten sonra atılan golün ardından taraftarımın tepkisini cezalandırmayı uygun görmüyorum."

Ligin 25. haftasındaki Eskişehirspor-Akhisar Belediyespor mücadelesinde ev sahibi ekipten bir futbolcu sakatlandığı için bir süre durdurulan oyun hakem Barış Şimşek tarafından hava atışıyla başlamış, topu kazanan konuk takımda Onur Ayık 81. dakikada attığı golle skoru 3-3'e getirmişti. Bunun üzerine Eskişehirsporlu futbolcular ve teknik heyet, fair play açısından topun kendilerine verilmesi gerektiğini savunarak itirazlarda bulunmuş, saha içinde gerginlik yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.