Putin’den Kerry’ye afallatan soru

Putin’den Kerry’ye afallatan soru
Suriye ve Ukrayna krizlerini görüşmek için Moskova’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kremlin Sarayında Putin tarafından kabul edildiğinde Rusya liderinin kendine özgü esprileriyle zor anlar yaşadı.

 

Kerry ile tokalaşan Putin, “Sizi Moskova Havalimanı'nda uçaktan nasıl indiğinizi görünce çok şaşırdım. Çantanızı kendiniz taşıyordunuz. Bir taraftan bunun demokratik davranış olduğunu düşündüm. Diğer taraftan ise acaba içinde başka kimseye, yardımcılarına bile teslim edemeyeceği değerli eşya mı var diye düşündüm. Mesela içinde para mı var. Bizimle yapacağınız görüşmelerde önemli konularda bizi satın almak istediğinizi bile düşündüm” deyiverdi.

Putin’in bu sözleri üzerine birkaç saniye afallayan, ancak çabucacık toparlayan Kerry, “Bence valizin içinde ne olduğunu size gösterdiğimde şaşıracaksınız. İyi bir sürpriz olacak” ifadesini kullandı.

Tokalaşmadan sonra Rusya lideriyle yapacakları görüşmenin gidişatı hakkında ışık tutacak birkaç cümle de sarf eden Kerry, “Suriye’de özellikle son bir ayda ve ateşkes ilan edilmesiyle olumlu yönde adımlar atılıyor. Umarım Ukrayna krizi konusunda da benzer ilerlemeler kaydedeceğiz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry daha önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile 4 saat devam eden görüşmeler yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.