400 canlı bomba Avrupa’da!

400 canlı bomba Avrupa’da!
D’in, Avrupa’da saldırılar düzenlemek için 400 militan yetiştirdiğini aktardı.

 

ABD merkezli Associated Press (AP) haber ajansına konuşan uzmanlar, IŞİD’in, Avrupa’da saldırılar düzenlemek için 400 militan yetiştirdiğini aktardı.

Buna göre Avrupa’daki IŞİD hücreleri, saldırıların yerini ve zamanını kendileri belirleyen yarı bağımsız yapılar halinde hareket ediyor. Birbirleriyle kısmen iletişim içinde olan hücrelere, IŞİD tarafından Paris ve Brüksel saldırılarında olduğu gibi yüksek can kaybına yol açacak türden saldırılar düzenleme talimatı verilmiş durumda. AP’ye konuşan Iraklı ve Avrupalı istihbarat yetkilileri, Avrupa’da saldırı düzenlemeleri istenen militanların Irak ve Suriye’deki kamplarda yetiştirildiğini söyledi. 22 Mart günü Brüksel’de gerçekleştirilen ve 34 kişinin ölümüne yol açan saldırıları düzenleyen grubun da IŞİD tarafından eğitilen bu hücrelerden biri olduğu düşünülüyor.
Kuş uçurtulmuyor

Saldırıların ardından güvenlik alarmının en üst düzeye çıkarıldığı Belçika’da, sık sık şüpheli adreslere operasyonlar da yapılıyor. 

15 kg patlayıcı dehşete düşürdü

Terörist kardeşlerin evlerinde yapılan aramada 15 kilo TATP adı verilen patlayıcının bulunması güvenlik yetkililerini paniğe sevk etti. New York Times’ınhaberine göre sıradan insanların alabileceği kimyasallarla zor bir süreçle üretilebilen patlayıcıdan büyük miktarda üretmek ve saklamak oldukça zor bir çalışma gerektiriyor. Üretim için çok hassas ölçümler yapılmadığı takdirde kazayla patlaması veya etrafa dayanılmaz bir koku yayılması mümkün olabiliyor. Aynı zamanda kristalize patlayıcı için üretimin tamamlanmasının ardından patlsayıcının soğutucu ile saklanması gerekiyor. TATP’nin ömrü ise 1 hafta. Bu sürenin aşılmasından sonra patlayıcı etkisini yitirmeye başlıyor. 15 kiloluk üretim daha önce hiç karşılaşılmayan bir durum. Güvenlik uzmanlarına göre Paris bombacılarının intihar yeleklerinin her birinde bu patlayıcıdan sadece 250 gram bulunuyordu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.