Erdoğan: En yakınım bile olsa..

Erdoğan: En yakınım bile olsa..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Paralel Yapı ile mücadele vazgeçilmezimizdir. Bu konuda en yakınım bile olsa taviz vermem. Mücadelede bir aksaklık olursa, buna neden olanla ilgili gereğini yaparım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde TBMM Dışişleri ve AB Uyum komisyonları üyeleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Erdoğan, terörle ve paralel devlet yapılanması ile mücadele konusunda, "Bölgedeki operasyonlar kararlılıkla devam edecek. Geri adım söz konusu olmaz. Paralel'le mücadele bizim vazgeçilmezimizdir. Bu konuda en yakınım bile olsa taviz vermem. Mücadele bir aksaklık olursa, buna neden olanla ilgili gereğini yaparım" dedi.

PARALEL YAĞMAYLA 22 KAT GENİŞLEDİ

Erdoğan, "Yeni anayasa konusunda bir süre vererek sınırlama getirmek doğru değil. Bu konu bir-iki ayda halledilecek bir konu değil. İyice olgunlaşması lazım. İyice olgunlaştırıp öyle açıklamak lazım. Mutlaka yeni anayasa yapılmalı" dedi. 1970'lerden beri sistemin yürümediğinin konuşulduğunu ifade eden Erdoğan, "Ama bundan önce yapılması gereken iç tüzük değişikliği olmalı. Sistem ne olursa olsun. Bu İçtüzük ile hiçbir verim olmaz. Meclis'i çalıştıramazsınız. Önceliğiniz İçtüzük olmalı" dedi.

İKTİDAR İLE MHP ELE ELE VERİRSE ANAYASA OLUR

Kahvaltıya katılanlar Erdoğan'ın başkanlık sistemi ile ilgili düzenlemeler yapılırken ABD'de olduğu gibi senato ve temsilciler meclisinden oluşan ikili bir yapıya sıcak baktığı izlemini de edindi.

'HEPSİ KALKSIN'

Erdoğan, milletvekili dokunulmazlıkları ile ilgili AK Parti'nin getirdiği "hepsi kalksın" önerisini doğru bulduğunu belirterek, "Siyasetçiler bu yükü sırtında taşımamalı. Risk alıp kaldırılması lazım" diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki operasyonlar nedeniyle zarar gören yerlerde yapılacak kentsel dönüşüm konusunda açıklamalara dikkat etmek gerektiğine dikkat çeken Erdoğan şöyle devam etti: "Bu büyük bir olaydır. Kısa süre içinde bitmesi zor. O nedenle '2 ayda şöyle olacak, bir ayda böyle olacak' gibi değerlendirmelerden uzak durmak lazım. Tam anlamıyla bir kentsel dönüşüm bu kadar kısa süre içinde olmaz. 1.5 yılsa 1.5 yıl, 2 yılsa iki yıl deyip halka dürüstçe söylemek lazım. Bu altyapı-üstyapısıyla olacak. O kadar kolay değil. Van depreminde yapılanlar ortada. Bunların nasıl yapılacağı ne kadar zaman alacağı aşağı yukarı belli. Ona göre takvimlendirmek lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.