Şimşek'ten önemli enflasyon açıklaması

Şimşek'ten önemli enflasyon açıklaması
Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılış konuşmasında enflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi. Şimşek, "Türkiye'nin enflasyonu tek haneye düşürdü, bu bir başarı ama yetmez" dedi.

 

Şimşek, "Türkiye'nin enflasyonda düşük haneye geçmesi gerekiyor" diye devam etti.

Başbakan Yardımcısı'ndan faizle de ilgili açıklamalar geldi. 

Şimşek, "Reform gündemiyle Türkiye'nin risk primi ve faiz oranları daha düşük olabilirdi, sorun düşük tasarruf" dedi. 

KÜRESEL EKONOMİK SORUNLARIN ETKİSİ

Şimşek, “Türkiye’nin sisteminde dış kaynağa ihtiyacı var ama küresel ekonomik sorunlar nedeniyle gelişmekte olan ülkelere olumlu bakılmıyor. Türkiye'de tasarrufları artırmamız lazım, kamuda bunu başardık. Beklentimiz vatandaşlardan da tasarruflarını artırmaları” diye devam etti. 

“ALGI BOZULMASI VAR, DÜZELTMEK LAZIM”

Şimşek, “Son yıllarda kurumların kalitesine dönük algı bozulması var, bunu iyileştirmemiz lazım. Türkiye’nin orta gelir tuzağında kurtulması, rekabet gücünü artırması için reforma ihtiyacı var, bir saniye kaçacak vaktimiz yok. Enflasyon yüksek hanede takılıp kaldı, düşük tek haneye düşüreceğiz ki faiz de düşsün” şeklinde konuştu. 

CARİ AÇIK HALEN YÜKSEK

Şimşek, “Cari açık daralıyor ama halen yüksek. Cari açığın yüksek olması rekabette, verimlilikte ve tasarrufta istediğimiz yerde olmadığımızı gösteriyor” dedi. 

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ

Başbakan Yardımcısı AB üyeliği ile ilgili olarak, “AB geçmişte ekonomik sosyal ve siyasal anlamda reformların motoru oldu, bu nedenle ab üyelik sürecini önemsiyoruz. Bugün AB’ye ihtiyacımız var çünkü reformlar için çapa gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum