Tek hayali Fenerbahçe'yi izlemek...

Tek hayali Fenerbahçe'yi izlemek...
Konya'da küçük yaşlarda yakalandığı Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı bir yaşam süren Fenerbahçeli Mehmet Şakir Sağlam'ın tek hayali, fanatik taraftarı olduğu takımının maçını canlı izlemek.

ALS hastalığına 12 yıl önce yakalanan 19 yaşındaki Konyalı Mehmet Şakir Sağlam, 10 yıldır yatağa bağımlı yaşıyor. Annesini küçükken kaybeden Mehmet Şakir'e babası Bilal Habeşi Sağlam bakıyor. Tüm zorluklara rağmen yaşama sevincini hiçbir zaman kaybetmeyen ve fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olan Mehmet Şakir'in, yatak örtüsünden, yattığı odasının perdesine kadar tüm eşyaları sarı-lacivert. 

Gün boyu spor kanallarından Fenerbahçe'yi takip eden Mehmet Şakir, sarı-lacivertli ekibin maçlarının oynanacağı hafta sonlarının gelmesini iple çekiyor. Fenerbahçe kazanırsa Mehmet'in kendi söylemiyle "evde şenlik" oluyor. Fenerbahçe'nin kaybettiğinde üzülen ama "Sporda yenilmek de var, yenmek de" diyerek, kendini teselli eden Mehmet Şakir'in tek isteği ise "hayalim" dediği Fenerbahçe'nin Konya'daki maçını canlı seyretmek.

"Umarım hayalim gerçekleşir"

Mehmet Şakir Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıkı bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, yıllardır sarı-lacivertlileri takip ettiğini söyledi. 

Tek arzusunun Fenerbahçe maçını canlı izlemek olduğunu belirten Sağlam, "Fenerbahçe benim için aşktır. Fenerbahçe kazanınca mutlu oluyorum. Her maçını takip etmeye çalışıyorum. İnşallah Konya'da onlarla görüşürsem, çok mutlu olacağım. Şu ana kadar Fenerbahçe maçını izlemek, başkanımız Aziz Yıldırım ve futbolcularla buluşmaktan başka bir hayal kurmadım. Umarım hayalim gerçekleşir." diye konuştu.

Baba Bilal Habeşi Sağlam da eşinin öldüğünü, yıllardır iki çocuğuna kendisinin baktığını ifade etti.

Çocuklara hem annelik hem de babalık yaptığı aktaran Sağlam, "Çocuklara baktığımdan dolayı çalışamıyorum. Sağ olsun devletimiz tarafından maaş bağlandı. Halimize şükürler olsun. Hasta oğlum fanatik Fenerbahçeli. Kendini tamamen onlara adadı. Sabah akşam Fenerbahçe'yi takip ediyor. Sadece Fenerbahçe ile mutlu oluyor. O renklere aşkı başka. İnşallah isteği gerçekleşecektir." ifadelerini kullandı.

"Gerekli adımlar atıldı"

Konya Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Bülent Kaşdoğan ise Mehmet Şakir Sağlam'ın isteğini gerçekleştirmek için gerekli başvuruların yapıldığını dile getirdi.

Mehmet Şakir'in arzusunun maddi olmadığını vurgulayan Kaşdoğan, şunları kaydetti:
"Mehmet, Fenerbahçe'nin maçını canlı izlemek istiyor. Aziz Yıldırım ve futbolcuları görmeyi, onlarla fotoğraf çektirmeyi hayal ediyor. Mehmet'in isteğini gerçekleştirmek için çalışmaları tamamladık. Konya'daki maçta onun hayalini gerçekleştirmeyi umuyoruz. İnşallah isteği olduktan sonra Mehmet hayata daha sıkı tutunur"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.