Şimşek'e Rıza Sarraf sorusu

Şimşek'e Rıza Sarraf sorusu
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nden Merkez Bankası ve Rıza Sarraf'la ilgili sorulara yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katıldı.

Zirvede gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, bir gazetecinin "Merkez Bankası Başkanı atamasıyla ilgili Para Politikası Kurulu üyelerinden bir ikisinin adı geçiyor. En son konuşmanızda, 'Aklımızda yeni bir isim yok' demiştiniz." ifadesini kullanması üzerine, "İsimler üzerinden spekülasyon yapmam. Zamanı gelince yapılır." ifadelerini kullandı.

"Erdem Başçı'nın görev süresi bittikten sonra yeni bir atama olacak mı?" sorusuna ise Şimşek, "Yeni bir isim yok demedim. Öyle bir şey söylemedim." şeklinde yanıtladı.

Rıza Sarraf sorusu

Şimşek'e kişisel verilerin korunmasıyla ilgili bir soru da soruldu. Şimşek, "Konuşmanızda, 'Kişisel verilerin güvenilirliğiyle ilgili bir madde geçti' dediniz. Bunun terörle ilgisi var mı?" sorusu üzerine, "Bu kanun hem Türkiye'nin yatırım ortamını iyileştiriyor hem terörle mücadelede uluslararası iş birliği anlamında elini güçlendiriyor hem de tabii ki kişisel verilerin, özel hayatın ve şahısların korunmasına yönelik önemli bir reform." diye konuştu.

"Bu kanunun, Rıza Sarraf'ın bağlantısı gündeme geliyor. Bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye sorulan Şimşek, bu kanunun geçen sene hazırlandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.