'Yaptığınız gazetecilik değil taciz'

'Yaptığınız gazetecilik değil taciz'
Türk medyası bugün büyük bir rezalete daha sahne oldu. Hürriyet Gazetesi, dizi oyuncusu Hande Soral'ın habersizce çekilen mahrem fotoğrafını magazin haberi olarak yayınladı.

Hürriyet Gazetesi bugün habercilikte ahlak sınırlarını aşan bir yayıncılığa imza attı. Hürriyet magazin ekinde, özel hayata saygı göstermediği gibi mahremiyeti de ihlal ederek dizi oyuncusu Hande Soral'ın savunmasız bir anında çekilmiş fotoğrafını yayınladı. İzin alınmadan çekilen görüntüsünün aşağılayıcı bir üslupla haber yapılmasına isyan eden Soral, Hürriyet gazetesinin yaptığının gazetecilik değil de kadına şiddet ve istismar ile tacizin başka bir türü olduğunu kaydetti.

1-240.jpg2-248.jpg

Posta gazetesi de tecavüzü övmüştü

Kadınların özgürleştirilmesi, eşitlik ve kadın hakları üzerine yayınlar yapan, taciz ve istismar olaylarında toplumu koordine eden yayınlar yapan Hürriyet gazetesi gibi medya organları diğer yandan da özellikle magazin sayfalarında kadın teşhirciliği yapmaları ile biliniyor. Hürriyet'in de dahil olduğu Doğan Grubu'nun bir diğer gazetesi Posta ise geçtiğimiz günlerde sinema oyuncusu Coşkun Göğen ile yapılan röportajı “Lütfen bana tecavüz et' diyen öyle çok kadın oldu ki" başlığı ile yayınlamıştı. Tecavüze övgüler dizen sürmanşet haberine tepkiler gelmesine rağmen yayın grubu bir açıklama yapmamıştı.

Aysever'in sapkın yorumu

Öte yandan daha önce Doğan Grubu'nun televizyonu CNNTürk'te program yapan gazeteci Enver Aysever'in dün akşamki tweetleri de tartışma konusu oldu. Türkiye ve İsveç A Milli Futbol takımlarının maçı öncesinde seremoniye davet edilen Suriyeli çocukların fotoğrafını paylaşan Aysever, başörtülü kızları işaret ederek, cinsel bir çıkarımla yorum yaptı. Aysever'in “Küçük çocukların saçından tahrik olanların ülkesi" yorumu twitter'da büyük tepki çekti. Çok sayıda kullanıcı Aysever'in yorumunu sapkınca bulup sert bir dille eleştirdi. Aysever'in, Hande Soral'ın taciz sayılacak bir şekilde haberleştirilmesine ses çıkarmaması da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.