Bakan Kılıç'tan derbi tarihi açıklaması

Bakan Kılıç'tan derbi tarihi açıklaması
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihini, kurullar içerisinde yapılan görüşmeden sonra futbol federasyonumuzla beraber kulüpler belirleyecektir." dedi.

Bakan Kılıç, Bolu Valisi Aydın Baruş'u ziyaretinde yaptığı konuşmada, gençlerin ve aynı zamanda tüm vatandaşların yaptığı sportif çalışmalara destek verme konusunda AK Parti hükümetinin çizdiği çalışma programı çerçevesinde sorumluluk alanlarının çok geniş olduğunu belirtti.

Bakanlıklarının yatırımları ve çalışmalarına ilişkin Bolu'nun iyi bir noktada bulunduğunu anlatan Kılıç, "Biten tesislerimiz, aynı zamanda temeli atılmış  ve anlaşması yapılmış olup şu anda inşaat aşamasında hızlı bir şekilde ilerleyen tesislerimiz, bunun yanında gençlik merkezlerimizdeki sosyal faaliyetler, yurtlarımızda barınan öğrencilerimize sadece barınma anlamında değil aynı zamanda sosyal faaliyetler, eğitimler ve kariyer destekleri konusunda yapılan çalışmalarla ilgili olarak yapılan atılımlar var." diye konuştu.

Kılıç, özellikle son 8-9 ay içerisinde yaptıkları mahalle tipi halı saha yatırımlarıyla vatandaşların, ailelerin, gençlerin ve çocukların ayağına kadar hizmet götürdüklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Tabi Sayın Cumhurbaşkanımızın, genel başkan ve başbakan olduğu dönemde başlatmış olduğu AK Parti hükümetlerinin atılım hamlelerini görüyorsunuz. Aynı şekilde kararlılığından hiçbir şey kaybetmeden, aynı başlangıç felsefesinde ortaya konan o yolda şimdi genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu bunlar devam ettiriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporla, sporcuyla ve gençlerle olan yakınlığı her zaman konuşulur. Dolayısıyla üstümüzde bu anlamda büyük bir sorumluluk ve görev var. Sadece yapmak yetmez ama elinizde tesis olmazsa da içerisini dolduracak sporcunuz olsa dahi geliştirmezsiniz kendinizi. Dolayısıyla bu beraber yürümesi gereken bir yatırımdır."

- Galatasaray-Fenerbahçe derbisi

Ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ne zaman oynanacağına yönelik soru üzerine Bakan Kılıç, " Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerin yapacağı çalışmayla belirlenecek olan bir tarihten bahsediyoruz. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin güvenlik birimlerimizin ortaya koymuş olduğu istihbari çalışmalar doğrultusunda ertelenmesi kararını federasyon, valilik,  emniyet teşkilatımız ve emniyetten sorumlu birimlerle vermiştir. Kulüpler de buna zaten destek vermişlerdi. Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin tarihini, kurullar içerisinde yapılan görüşmeden sonra futbol federasyonumuzla beraber kulüpler belirleyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıç, maçın tarihinin en kısa zamanda açıklanmasını ümit ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Stadyumlarımız ilgili yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda en üst seviyedeki güvenlik çalışmalarımız her zaman olduğu gibi devam ediyor. Bununla alakalı olarak emniyet birimlerimiz ve kulüplerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki aynı zamanda il güvenlik kurulları vardır. Statların güvenlik sorumluluğunu taşıyan, onlarla yakın temas içerisinde tabi ki istihbari ve güvenlik çalışmalarının en üst seviyede değerlendirildiği bir çalışma yapılır. Biz bu anlamda alınması gereken her türlü önlemin zaten her zaman takipçisi olduk ve alınması konusunda da hiçbir şekilde geri durmadık. Bundan sonra da bu böyle olacak. Dünyanın şu anda önemli müsabakalarının bazılarının yerlerinin değiştirildiğini basında okuyorsunuz. Ancak ülkemizde şu anda yapılan çalışmalar ve aynı şekilde güvenlik, bu güne kadar nasılsa bundan sonra da aynı şekilde olmaya devam edecek."

Vali Baruş da kentteki yatırımlara verdiği destekten dolayı Bakan Kılıç'a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.