Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na şok hatırlatma

Demirtaş'tan Kılıçdaroğlu'na şok hatırlatma
Türkiye'deki canlı bomba eylemlerini kınayamayan Demirtaş, YPG'yi aklamanın peşine düştü. Kılıçdaroğlu'na da şok bir hatırlatma yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı SelahattinDemirtaş, bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada geçen yıl CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun YPG'yi savunduğunu hatırlattı. 

KILIÇDAROĞLU'NA "İLKELİ OL" ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz yıl 'YPG kendi topraklarını savunan, dış saldırılara karşı kendi halkını koruyan bir örgüttür' dediğini belirten Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nu 'ilkesizlikle' suçladı.

"YPG TERÖR FAALİYETİNDE BULUNMADI DEDİ, ÖLDÜRÜLEN PKK'LILAR İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDU"

Selahattin Demirtaş ayrıca, PKK'nın Suriye kolu ve PYD'nin silahlı kanadı olan YPG'nin terör faaliyetlerinde bulunmadığını iddia etti. Ancak Demirtaş'ın konuşma yaptığı salonda öldürülen PKK'lılar için saygı duruşunda bulunulması dikkat çekti.

KILIÇDAROĞLU "PKK SİLAH BIRAKMAZ ÇÜNKÜ IŞİD'LE SAVAŞIYOR" DEMİŞTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıl katıldığı bir televizyon programında, çözüm sürecini yorumlarken PKK'nın silah bırakmasının mümkün olmadığını, çünkü örgütün DAEŞ'le savaştığını iddia etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri büyük tepki çekmişti. 

ANKARA BOMBACILARI YPG KAMPINDA EĞİTİLMİŞ

Öte yandan, Demirtaş'ın "terör eyleminde bulunmadı" dediği YPG'nin son aylarda özellikle canlı bomba eylemleriyle adının anılması dikkat çekiyor. 

Ankara saldırılarındaki canlı bombaların Kobani'de YPG kamplarında eğitildiği ortaya çıkmıştı. Taktiksel olarak bu saldırıları PKK ya da YPG üstlenmemiş, örgütün bir başka kolu olan TAK üstlenmişti. 

Demirtaş ise bu saldırıları kınamamış, İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen, DAEŞ'in üstlendiği saldırıyı kınamakla yetinmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum