"İster çatlasınlar, ister patlasınlar"

"İster çatlasınlar, ister patlasınlar"
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “İster çatlasınlar, ister patlasınlar 3’üncü havalimanını da yapacağız"dedi

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Tekirdağ’da AK Parti Tekirdağ İl danışma toplantısına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 7Haziran seçimleri öncesinde Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını ve bunlardan haberdar olduklarını belirten Soylu, “7 Haziran seçimlerine girerken, ne ile karşı karşıya kalacağımızı biliyorduk. Kimlerin bir araya geldiğini ve Türkiye’nin üzerine hangi oyunlar oynandığını, hepimiz net bir şekilde söylüyor ve dillendiriyorduk. Tamamlayamadıklarını gezi olaylarını, tamamlayamadıkları 17-25 Aralık darbesini aslında sandıkta farklı bir darbe ile kimisi musluklarından kan akıtarak, kimisi paralelin birtakım ayak oyunlarıyla beraber, kimisi uluslararası promosyonlarla yükledikleri kampanyalarıyla devam ettirmeye, tamamlamaya çalıştılar. Türkiye’nin 14 yıllık yükselişini bitirmeye gayret gösterdiler” dedi.

“SADECE 1 KASIM’DA ATTIĞINIZ, ATTIRDIĞINIZ, ÇALIŞTIĞINIZ OYLARLA BERABER ANADOLU’NUN GELECEĞİNİ DEĞİL, ORTADOĞU’NUN GELECEĞİNİ, DÜNYANIN VE İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ KURTARDINIZ”
Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmak istendiğini kaydeden Soylu, “Türkiye’yi öyle bir atmosferin içerisine soktular ki, 7 Haziran ile 1 Kasım arası bir taraftan bunu gerçekleştirmeye çalışırken, diğer taraftan hain planları olanları bir şekilde bizim görmemizi engellemeye çalıştılar. Güya Türkiye’yi istikrarsızlığa götürecekler. Türkiye’yi koalisyon hükümetlerine mahkum edecekler. Türkiye’yi yine faizin yüksek olduğu, enflasyonun yüksek olduğu, işsizliğin en yüksek olduğu, yatırımların yıllarca bitmediği ve herkesin yarınından ümit kestiği bir ülke haline getirecekler ve istedikleri gibi bu toprakları idare edecekler, istedikleri gibi yönetecekler, bizi ürkütecekler, bizi korkutacaklar, bizi sindirecekler, bizi demokrasiden, milli iradeden, bizi sandığın, reyin hakimiyetinden ve tahakkümünden uzaklaştırmaya çalışacaklar. Tezgahları buydu. Siz büyük bir oyunu bozdunuz. Siz büyük bir tezgahı bozdunuz. Allah şahittir ki Süleyman Soylu olarak, kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu ülkenin bir bakanı olarak değil, bir evladınız olarak söylüyorum. Sadece 1 Kasım’da attığınız, attırdığınız, çalıştığınız oylarla beraber Anadolu’nun geleceğini değil, Ortadoğu’nun geleceğini, dünyanın ve insanlığın geleceğini kurtardınız. Yaptığınız büyük bir şeydir” şeklinde konuştu.

“EVLATLARIMIZ ÜLKEMİZİN BAĞIMSIZ BÜTÜNLÜĞÜ İÇİN, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN BU ÜLKENİN HUZURU İÇİN HEM DE GÖZLERİNİ KIRPMADAN ADIM ATIYORLAR”
Askerlerin ülkenin bağımsız bütünlüğü için gözünü kırpmadan canlarını hiçe saydığını hatırlatan Soylu, “Neymiş, özyönetim ilan edeceklermiş. Neymiş, Türkiye’de Güneydoğu’da başka türlü planların, başka türlü hadiselerin de önünde olacaklarmış. Evet, şehitlerimiz geliyor. Yüreğimiz acıyor. Evlatlarımız ülkemizin bağımsız bütünlüğü için, özgürlüğümüz için bu ülkenin huzuru için hem de gözlerini kırpmadan, hem de hiçbir şey düşünmeden arkamda kim var, kim yok diye düşünmeden adım atıyorlar. Aileleri sabırla, milletimiz sabırla ve ülkemiz sabırla beraber bu olayı aşmak için büyük bir gayret ve büyük bir hem de vakar ortaya koyuyorlar” dedi.

“AK PARTİ SADECE BİR SİYASİ PARTİNİN ADI DEĞİLDİR, BİR BÜYÜK MEDENİYET HAREKETİDİR”
AK Parti’nin büyük bir medeniyet hareketi olduğuna dikkat çeken Soylu, “AK Parti sadece bir siyasi partinin adı değildir, bir büyük medeniyet hareketidir. Tarihi ve büyük mirasımıza sahiptir. Bütün bunları gerçekleştirirken, bütün bunları yaparken ifade etmeliyim ki, sadece bu kadar da değil. Hep beraber sokaklarda milletimize söz verdik. Dedik ki, asgari ücreti yükselteceğiz. Bin liradan bin 300 liraya yükselttik. Helali hoş olsun. Emekçilerimizin, çalışanlarımızın daha fazla hak ettiklerini biliyoruz. Hiç kimsenin o söylediğine, bu söylediğine bakmıyoruz. İster çatlasınlar, ister patlasınlar 3’üncü havalimanını da yapacağız, kendi arabamızı da yapacağız, kendi uçağımızı da yapacağız ve burada haykırarak söylüyorum, dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olacağız ve ay yıldızımızı dünyanın her tarafında anlı şanlı dalgalandıracağız” ifadelerini kaydetti.

“DEMOKRASİYİ TRUVA ATI OLARAK KULLANIP, İSTİSMAR ETMELERİNE HİÇBİR ŞEKİLDE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Paralel yapıyla girdikleri mücadeleye de değinen Soylu, “Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Milletvekillerimiz burada şahit, başka bir şeyle daha mücadele ediyoruz. İnsanımızın içine nifak sokan ve kamuda, kamu marifetiyle Türkiye’yi ele geçirmeye çalışan, devleti ele geçirmeye çalışan paralel bir örgüt kuran ve burada insanlarımızı birbirine düşüren ve Türkiye’nin özgürlüğüne kast eden bir paralel yapıyla da mücadele ediyoruz. Şunu da açık yüreklilikle söyleyeyim, hiçbir şey yapmamış olalım, 3’üncü havalimanını yapmamış olalım, 20 bin kilometre bölünmüş yolları yapmamış olalım, 26 havalimanını, 55 havalimanına çıkarmamış olalım, yüzlerce barajı yapmamış olalım, 81 vilayete üniversite yapmamış olalım, bu ülkede şehir hastanelerini, bu ülkede helikopter ambulansları, uçak ambulansları getirmemiş olalım, bu ülkeyi sinsi planlarıyla ellerine geçirmeye çalışanlara, hiçbir şey yapmasak da bir tek onları engellesek, özgürlüğümüze ve ay yıldızlı bayrağımıza helal getirmesek yeter bize. Demokrasiyi Truva atı olarak kullanıp, istismar etmelerine hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bunu hep beraber sağlayacağız” diye konuştu.

“ŞİMDİ YENİ ANAYASA İÇİN DE ÇAMURA YATIYORLAR”

Yeni anayasanın da önüne geçilmek istendiğini ancak tüm engellemelere rağmen Türkiye’nin hak ettiği bir anayasa oluşturacaklarını söyleyen Soylu, “Şimdi anayasa için de çamura yatıyorlar. Bu kadar işi yapan anayasayı yapar mı? Yapar. Darbe kanunlarını bertaraf eden, Türkiye’nin hak ettiği bir anayasayla, milletimizin hak ettiği bir anayasayla, kimseyi ötekileştirmeyen bir anayasayla ve milletimizin, millet iradesinden kaynaklanmış, değerlerimizle beraber bütünleşmiş bir anayasayla milleti buluşturur mu? Hiç merak etmeyin, bütün bunları yapacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu millet, bu konuda da kararını inşallah ferasetiyle ortaya koyacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.
Program sonunda partililer, Bakan Soylu ile fotoğraf çektirebilmek için adeta birbirleri ile yarıştılar. İl Danışma Toplantısına AK Parti Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve çok sayıda partili katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.