Davutoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması

Davutoğlu'ndan yeni anayasa açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Milletimizin beklentilerini kapsayan ve ön gören yeni anayasa için her türlü planlamayı yaptık. "dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde yer alan ve Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) kapsamında düzenlenen Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Gala Yemeği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlendi. Programa Başbakan Ahmet Davutloğlu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Mehmet Elitaş, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Vali Vasip Şahin, işadamları Ali Koç ve Ali Sabancı ile iş ve ekonomi alanından davetliler katıldı.

Başbakan Davutoğlu, yaptığı konuşmada, “Dünya Türk Girişimciler Kurultayının hayırlı olmasını diliyorum. 2014 yılı Eylül ayında yaptığımız düzenlemeler sonrasında DEİK özel sektörünün daha etkin katılım yaptığı çok önemli bir yeni faaliyet alanı bu şekilde dünya ve Türkiye gündemine girmiş bulunuyor. Sizler yurtdışında sadece kendi özel işlerinizi yapıyor değilsiniz. Aynı zamanda yurtdışından Türkiye çok değerli katkılar sağlıyorsunuz. Bizler bu katkılarınız yakından takip ediyor ve bu katkılarınızdan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz. Yaptığınız katkılar adına ülkem adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Memnuniyetle görüyorum ki artık DEİK bütün organizasyonel yapısıyla dünya çapında bir örgüt haline dönüşmüş durumda. Şimdide DEİK bünyesinde özel amaçlı iki konseyden birinin Dünya Türk İş Konseyi vesilesiyle yurt içindeki ve dışındaki işadamlarımızla bir araya gelmekten son derece memnunum” dedi.

“TALEPLERİNE UYGUN BİR ANAYASA YAPMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Toplumun ihtiyaçlarını gözeten yeni bir Anayasa hazırlamaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, “Şartlar ne olursa olsun demokrasinden, hukuk devletinden, üretimden, ihracattan, istihdamdan, sosyal barıştan, çalışma barışından gözümüzü ayırmayacağız. Adaleti gözeten, vesayeti rateden toplumun ihtiyaç ve taleplerine uygun bir Anayasa yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Terörle mücadelemizden, demokrasiyi geliştirme azmimizden ve kamunun düzenini koruma irademizden asla vazgeçmeyeceğiz. Emin olunuz ki hiçbir arizi durum aşılmaz değildir. Yeter ki devlet ile millet arasına girmek isteyen şer odaklarına kulak vermeyelim, yeter ki Türkiye’yi tökezletmek isteyen odakların seslerine kulak vermeyelim. Yeter ki toplumsal psikolojimizi kırmak isteyenlere ve moralimizi bozmak isteyenlere karşı omuz omuza duralım. Yeter ki devletimize, milletimize, vatandaşlarımıza ve en önemlisi birbirimize güvenelim. Birlikte aşamayacağımız sorun, birlikte aşamayacağım bir engel ve krizi olmadığından emin olalım” diye konuştu.

“TÜRKİYE KARA PROPAGANDALARA ZERRE KADAR PRİM VERMEYECEKTİR”

Türkiye’nin kara propagandalara prim vermeyeceğini ifade eden Davutoğlu, “Türkiye çok doğru bir yoldadır. Bütün zorluklara rağmen etrafındaki ateş çemberine rağmen sağlam ve sarsılmaz bir iradeyle yoluna devam etmektedir. Türkiye kara propagandalara zerre kadar prim vermeyecektir. Basiretiyle, ferasetiyle bütün tezgahları bozan milletimiz şuanda oynanan oyunu da bertaraf edecektir. Esnafımız, işçimiz, memurumuz, çiftçimiz, şehirlimiz, bütün vatandaşlarınız bundan emin olsunlar ki Türkiye bir kez daha destan yazarak bugün yaşanan sorunları aşacak devletimizin 100’üncü yıl hedeflerine yürüyecektir. Bu mücadele sadece hükümetin, sadece güvenlik güçlerimizin görevi değildir, bu mücadele 78 milyon vatandaşımızın mücadelesidir” dedi.

“AVRUPA’YA VİZESİZ SEYAHATİ EN YAKIN SÜREDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Davutoğlu, “Avrupa’ya vizesiz seyahati inşallah en yakın sürede gerçekleştireceğiz. Size bu müjdeyi inşallah en geç Haziran ayında söylemek bize nasip olacak. Emin olunuz bizim en büyük güç kaynağımız ve en büyük hedefimiz de üzerimizde ay yıldızlı olan her şeye değer katmaktır. Üzerinde ay yıldızın bulunduğu paramızı değerli kılmaktır. Ay yıldızlı pasaportumuzu gururla, her yerde, her havalimanında gösterip vizesiz şekilde her yere girebilmektir. Milli gelire oranla dünyada en fazla yatırım yapan ülkeyiz. Dünyanın en büyük ekonomisi değiliz ama gururla ifade ediyorum dünya da en fazla yardım yapan ülkede biziz. Dünya da en fazla mülteci ağırlayan biziz. Milletimizin helal parasıyla ödediği parayla dünyaya insanlık destanı öğretiyoruz. Onlar bizden öğreniyorlar mültecilere nasıl davrandığımızı, onlar bizden öğrenecekler mazlumların yanına nasıl koşulduğunu. Bunun için bütün bunlarda katkıları bulunan iş dünyamıza teker teker teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“1 KASIM SEÇİMLERİNDE VERDİĞİMİZ BÜTÜN VAATLERİ YÜZDE YÜZ TAMAMLADIK”

1 Kasım seçimleri öncesinde verilen bütün vaatlerin yerine getirildiğini belirten Başbakan Davutoğlu, “Gururla ifade ediyorum, 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiğimiz bütün vaatleri yüzde yüz ölçeğinde tamamladık ve halkımızın huzuruna ak bir alınla çıktık. Yaptıklarımızdan tamamladıklarımızdan bahsettik. Aksayan reformlarımız olursa gerekçeleriyle milletimize hesaph verdik. Buradan iş dünyamıza bir kez daha seslenmek istiyorum demokrasinin ve hukukun benimsendiği bir zeminde ekonomik bir kalkınmanın önünü açmak için gereken tüm düzenlemeleri yaptık ve yapıyoruz. İşadamlarımıza ve yatırımcılarımıza uygun ortamı oluşturmak ve onları teşvik etmek için gereken adımları attık ve atıyoruz. Ayrıca atmamızı istediğiniz bir adım var ise dünyadaki faaliyetlerinizi teşvik edecek Türkiye’deki yatırımı istihdamı arttıracak bir adım var ise biliniz ki yapacağınız her tavsiyeyi dikkatle inceler gerekli adımları atmaktan bir an dahi tereddüt etmeyiz. Biz millete verdiğimiz her sözün arkasındayız” dedi.

“YENİ ANAYASA İÇİN HER TÜRLÜ PLANLAMAYI YAPTIK”

Yeni anayasa için her türlü planlamayı yaparak çalışmaya başladıklarını ifade eden Davutoğlu, “Milletimizin beklentilerini kapsayan ve ön gören yeni Anayasa için her türlü planlamayı yaptık. AK Parti bünyesinde bir komisyon kurarak çalışmalarımızı somutlaştırdık yol haritamızı belirledik. Bugünde bu komisyonun üyeleriyle uzun ve detaylı bir çalışmayı Dolmabahçe Ofisimizde gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetimiz çalışmalarına başlayacak. İnşallah önümüzdeki bir ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bu aşamada iş dünyamızdan gelecek her türlü teklife açığız. STK’lardan gelecek her türlü teklife açığız. Mayıs-Haziran gibi beklentimizin milletimizin beklentileri ile uyumlu bir yeni Anayasayı meclise sunmayı planlıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum