İzmir'e şehit ateşi düştü

İzmir'e şehit ateşi düştü
Terör örgütü IŞİD tarafından Irak'ın Kuzey'ine atılan mermilerin Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit olan Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın İzmir'in Karşıya ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde, IŞİD terör örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında IŞİD terör örgütünün Peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesine düştü. Mermilerin düşmesi sonucu Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır (28) şehit olurken 1 asker yaralandı.

AİLEYE ACI HABER ULAŞTI

İsmail Cazgır'ın şehit haberi, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehit ailesine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Aile gelen haberle birlikte Karşıyaka'daki evini Türk bayraklarıyla donattı. Ailenin İzmir'de yaşayan akrabaları ve komşuları da, şehidin evine akın etti. 112 Acil Servis ekipleri de, bir ambulansla evin önünde hazır bekletildi.

ŞEHİT OLMADAN SAATLER ÖNCE PAYLAŞIM YAPTI

Öte yandan, İsmail Cazgır'ın şehit haberi arkadaşlarını da yasa boğdu. Şehit İsmail Cazgır'ın sayfası taziye mesajlarıyla doldu. Şehit Üsteğmen, en son paylaşımını ise şehadetinden saatler önce yaptı. Cazgır, sosyal medya hesabında, "Kitap alışverişi yapacağız, 6 kişiye ihtiyaç var. Her yaştan olabilir. Bu oyuna katılmak için dünyanın herhangi bir yerinde olabilirsiniz. Hatta ne kadar uzak olursanız o kadar iyi. Adresini yollayacağım kişiye sadece bir kitap yollayarak yaklaşık 36 kitap geri alabilirsiniz" paylaşımda bulundu.
Bu arada şehidin annesinin 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit askerin yarın düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.