Devlet iki bebeklerini aldı! Üçüncüyü bekliyorlar

Devlet iki bebeklerini aldı! Üçüncüyü bekliyorlar
Bebeklerinin vücudunda sigara söndürmek, kaynar su dökmek gibi işkencelerden yargılanan anne-baba üçüncü çocuklarını bekliyor. İki çocuğu da devlet korumasında olan baba “Düzenimizi kurduk, diğer çocuklarımızı da istiyoruz” dedi.

İstanbul Maltepe’deki bir apartmanda, Aralık 2014’te, 2.5 yaşındaki kız çocuğu S.A. ile erkek kardeşi 1.5 yaşındaki K.A.’nın sürekli ağlamasından şüphelenen komşular evin kapısını çaldı, ancak açan olmadı. Habertürk'ün haberine göre 20 yaşındaki anne Emel A. ile 28 yaşındaki baba Hüseyin A.’ya telefonla da bir türlü ulaşamayan komşular, çocukların anneannesi Emine Ö.’yü çağırdı. Kapı kırıldı içeri girildi. Manzara feciydi. Çocuklar evde yalnızdı. Bileklerinden bağlanmış K.’nın yüzünde, hatta cinsel organında sigara söndürülmüştü. Bilekleri kan içinde, yüzü gözü haşlanmış durumdaydı. Ablası S. ise kardeşinin başında bekliyordu. Çocukların hastaneye yatırılmasından sonra polis, anne babaya ulaştı. Gece baba Hüseyin A. işe gittikten sonra, geceyarısı da anne Emel A.’nın evde yalnız bıraktığı çocukların üzerine kapıyı kilitleyip arkadaşlarıyla buluşmaya gittiği ortaya çıktı. Savcı, anne babayı “çocuğa eziyet” suçundan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüpheliler, delil yetersizliğinden adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARDEŞLER YUVAYA YERLEŞTİRİLDİ

Savcılığın kararıyla iki küçük çocuk, anne ve babadan alınarak yuvaya yerleştirildi. Savcı, anne baba hakkında 6 yıldan 16 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açtı. K. ve S.’nin mağdur, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün ise şikâyetçi sıfatıyla yer aldığı iddianamede anne; çocukların bakımını ihmal etmek; onları sık sık eve kilitleyip yalnız bırakmak, dövmek, bağlamak, sıcak su ile yakmak, vücudunda sigara söndürmekle suçlandı. Babanın ise bu eziyete seyirci kaldığı ileri sürüldü.

'DÜZENİMİZİ YENİDEN KURDUK'

Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın ilk duruşmasına anne katılmazken, baba katıldı. Olayın ardından 6 ay evi terk eden eşi Emel’le aile büyüklerinin isteği üzerine yeniden bir araya geldiklerini anlatan sanık baba, “Düzenimizi yeniden kurduk. Çocukları devletten geri almak istedik ama yapılan inceleme sonucu alamadık. Eşim şimdi 3 aylık hamile, üçüncü bebeği bekliyoruz. O nedenle duruşmaya gelemedi” dedi. Oğlunun işkence görmüş fotoğraflarını da gösteren baba, “Çocukları gece yalnız bırakıp arkadaşlarıyla buluşmaya gidiyordu ya da gece eve arkadaşları geliyordu. Alkol alıp bunları yapmış olabilirler” şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, anne Emel A’.nın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.