Hükümetten Başika açıklaması

Hükümetten Başika açıklaması
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Irak'taki varlığımız Başika Kampıyla ilgilidir. Oradaki askeri varlığımızı ve askerlerimizin emniyetini her bakımdan teminat altına alabilecek bir güce sahibiz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çok sayıda vatandaşın sabah namazında Süleymaniye Camisi'nde bir araya geldiği "Büyük Mihmandar Buluşması" programına katıldı.

Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, "Çok farklı yaşlarda insanlar, gençler, yaşlılar hepsi bir araya geldi, dua ettiler. Şehitlerimize rahmet dilediler. Milletimizin birlik ve dirliği için dua ettiler. Ümmetin ve insanlığı selameti dua ettiler. Güzel bir gün, güzel bir sabah yaşadık." dedi. 

"Irak'taki varlığımız Başika Kampıyla ilgilidir"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Musul'da DAEŞ saldırısı sonucu bir askerinşehit olması, Türk askerlerinin Irak'taki varlığı ve yürütülen operasyonlar"a ilişkin soruları ise "Irak'taki varlığımız Başika Kampıyla ilgilidir. Biz oradaki askeri varlığımızı ve askerlerimizin emniyetini her bakımdan teminat altına alabilecek bir güce sahibiz. Dolayısıyla oradaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin unsurlarını, Musul Ulusal Birliğini yetiştirmek üzere orada olan askerlerimizin güvenliğini koruyacak tedbirler alınıyor" şeklinde yanıtladı.

Esenler Belediyesinin, 7 bin genci bir araya getirmeyi hedeflediği "Büyük Mihmandar Buluşması" programına Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Mehmet Akif Çamlı, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.