Savcı sayan'dan çok sert açıklamalar

Savcı sayan'dan çok sert açıklamalar
Siyasetçi ve yorumcu Savcı Sayan, Muş platformu tarafından kurulan panelde sert açıklamalarda bulundu.

Siyasetçi ve yorumcu Savcı Sayan, "Şimdi Tayyip Erdoğan olmuş Kürt düşmanı öyle mi? Vicdanlı olalım. Barzani Kürt düşmanı olmuş, ateist bir partinin genel başkanı tek kelime Kürtçe bilmeyen Figen Yüksekdağda Kürt dostu öyle mi? Salahattin’i Eyyubi’yi yok etmek için, Xani Babayı yok etmek için, Beddiuzzamanı yok etmek için Avrupa tarafından silahlandırılmış siz alçaklarsınız. Kimi neden koruyorsunuz?" dedi.

Muş Platformu tarafından “Barış, Huzur ve Kardeşlik İçin Yeni Türkiye" adlı panel düzenlendi. Öğretmenevinde düzenlenen panele Vali Seddar Yavuz, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 24. Dönem Milletvekili Muzaffer Çakar, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Fethi Ahmet Polat, siyasetçi Savcı Sayan, Araştırmacı Yazar Kenan Yasan, gazeteci Fatih Tezcan, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, Memur Sen İl Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.Programın ilk konuşmacısı gazeteci Fatih Tezcan, yaptıkları araştırmaları anlatarak Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Suriye, PKK, çözüm süreci ve Kobani olayları ile ilgili açıklamalar yaptı. Türk-Kürt ayrımını yapanların kalleş olduğunu ifade eden Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede birileri operasyonlar yapmaya çalışıyorlar. Benim liderim, devrim liderim, reisim Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; ‘bu ülkede operasyon yapamazsınız, bu ülke de operasyona izin verilmez.’ Bu ülkede vatandaş olarak mini etekli ne kadar aziz ne kadar onurluysa, çarşaflı da o ölçüde onurludur. Bu ülkede hacdan gelen zemzemi içen ile haram rakıyı içen aynı derecede adalet alır. Bu AK Parti, bu Erdoğan tarafından garanti altına alınmıştır. Bu ülkede Türk, Kürt arasında ayrım yapan kalleştir, kahpedir. Bu ülkenin bütün Türkleri ve Kürtleri kardeştir. 2013’te kan akıyor muydu? Çözüm süreci yok muydu? Gezi sırasında PKK var mıydı? Onu istediler proje oydu. Gezi yarım kalmıştır. 6-8 Ekim Kobani yarım kalmıştır. Bunu söyleyen ben değilim, Selahattin Demirtaş. Ne zaman ki, gezi sırasında olaylar oldu bir anda PKK projesi çöktü. Geziye PKK’yı istediler. Sonra nasıl İstanbul Taksim’de ağaçları bahane ettiler Ege’de zeytin ağaçları meselesi çıktı. Demirtaş ağzıyla dedi ki; ‘Atatürk heykelini kim kırdı, kim yıktı’ dedi. Eğer o yıkılmasaydı batıyla anlaşmıştık. ‘Batı da katılacaktı bu işe’ dedi. Kendisi söyledi biz demedik ki. Şimdi Kobani’ye her türlü yardımı yapan, Kobani’yi IŞİD’ten kurtaran isim kim? Evet Recep Tayyip Erdoğan. Kobani’den IŞİD defedildi. Kimler kurtarıldı? Kürtler. Kobani’de ki Kürt kardeşlerimiz Türkiye’ye alındı. Şuanda ki PKK o kadar hain ve nankör ki kendileri IŞİD’ten etek giyip kaçarken, Kürt kardeşlerimizi kurtaran devlete saldırıyorlar. İşte tam burada bağrımız yanıyor, yüreğimiz yanıyor.”

“BAŞIMIZDA ÇOK BÜYÜK OYUNLAR VAR”

Savcı Sayan ise, “Başımızda çok büyük oyunlar var. Ülkemizi yok etmek istiyorlar. Bizi bir birimize düşürmek istiyorlar. Bizi çakıştırmak istiyorlar. Kürt Türk bunlar bahane, bunlar Kürt’ün düşmanıdır, Türk’ün düşmanıdır, kitabın düşmanıdır, peygamberin düşmanıdır. Bunlar Ortadoğu’daki Müslümanların, hakların düşmanıdırlar. Bakın bunlar Ortadoğu’daki petrolü bunlar alıyor. Ortadoğu’daki kavgayı Araplar, Kürtler, Ezidiler, Türkler, Türkmenler ve oradaki tüm insanlar kavga ediyor. Peki, bu insanlara silahları kim veriyor Amerika ve İngiltere veriyor. Fransa veriyor, İsrail veriyor. Peki, mermiyi kim veriyor, onlar veriyor. Barutu kim veriyor onlar veriyor” dedi.

“SİZ NE İSTİYORSUNUZ BİZDEN”

HDP ve PKK’yı sert sözlerle eleştiren Sayan, “Siz ne istiyorsunuz bizden, bizim günahımız ne? Biz size ne yaptık? Sen benim hangi hakkımı koruyorsun? Sen benim camimi yakıyorsun. Benim babamdan yadigar kalmış evimi yakıp yıkıyorsun. Sen kalkmışsın devletin hakimiyetini birliğini beraberliğini yok etmek için kalkmışsın vuruyorsun kırıyorsun. Bütün Kürtleri oradan batıya gönderdin İstanbul’da tekstil makinaları başında kızlarımız telef oldu. Bodrumlarda yaşamak zorunda kaldık 20 yıl boyunca. Biz tam rahata kavuştuk, binalar yükseldi. O Kocaeli üçgeninde Kürt ve Türk iş adamları şimdi beraber bina yükseltiyor bina, kardeşlik yükseliyor. Daha önce katliamlar vardı, faili meçhuller vardı. 17 bin tane faili meçhul oldu kim katletti bunları. Şimdi bol keseden atıyorlar.” ifadelerini kullandı.

“ATEİST BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI”

Sayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi Tayyip Erdoğan olmuş Kürt düşmanı öyle mi? Vicdanlı olalım. Barzani Kürt düşmanı olmuş, ateist bir partinin genel başkanı tek kelime Kürtçe bilmeyen Figen Yüksekdağ da Kürt dostu öyle mi? Salahattin’i Eyyubi’yi yok etmek için, Xani Babayı yok etmek için, Beddiuzzamanı yok etmek için Avrupa tarafından silahlandırılmış siz alçaklarsınız. Kimi neden koruyorsunuz?"

Herkesin bu memlekette eşit olduğunu vurgulayan Sayan, Türk-Kürt sorunun olmadığının altını çizerek, “Bırakın bu topraklar zenginleşsin bırakın bu insanlar kardeşleşsin. Bırakın bu ülke birleşsin bırakın bu ülke zengin olsun. Bu işler tankla, topla olmaz. Biz dimdik ayakta duracağız. Birbirimizi, vatanımızı namusumuzu koruyacağız” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra soru cevap şeklinde panel son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.