Hurda kavgası kanlı bitti!

Hurda kavgası kanlı bitti!
İzmir'in Çiğli ilçesindeki Harmandalı çöplüğünde hurda kablo yüzünden iki gurup arasında çıkan kavgada, Ali Aykın öldü, bir kişi de yaralanırken,...

Öte yandan kavga sırasında yaralanıp kaçan Ali Aykın'ın cesedi 10 saat sonra bulundu.

Olay, geçen çarşamba saat 22.00 sıralarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Harmandalı katı atık çöp depolama alanında meydana geldi. Hurdacılık yapan Yakup K. (36), Halis A. (38) ve Serdal C. (31) topladıkları hurda kabloyu 35 AEN 27 plakalı kamyonete doldurup bakırını çıkarmak için Harmandalı katı atık çöp depolama alanına getirdi. Burada 3 arkadaş kabloyu yaktığı sırada, yanlarına gelen Birol Ö. (33), Serdar Y. ve Ali Aykın (54) kabloları yakan 3 arkadaşı iddiaya göre kendi eşyalarını çalmakla suçlayıp darp ederek olay yerinden uzaklaştırdı.

KAVGA ÇIKTI

Kendilerinin bıçak ve tüfekle kovalandığını ileri süren Yakup K, Halis A ve Serdal C., yakınları Beytullah K. (21)'yı cep telefonuyla arayıp durumu anlatarak yanlarına çağırdı. Dört arkadaş daha sonra kendilerini darp edip kovalayan 3 arkadaşın yanına gitti. İki gurup arasında tartışma çıkarken kısa sürede büyüyen tartışma sonrası iddiaya göre Beytullah K. elindeki av tüfeğiyle önce havaya ardından karşı guruba ateş açtı.

Olayda Serdar Y. yaralanıp yere düşerken, Ali Aykın ve Birol Ö. kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine gelen sağlık ekipleri ağır yaralı Serdar Y.'i önce Karşıyaka Devlet Hastanesine ilk müdahalenin ardından Katip Çelebi Üniversitesi Hastanesine kaldırdı. Tedavi altına alınan Serdar Y.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay sonrası polis, av tüfeği ile birlikte Beytullah K., Yakup K., Halis A. ve Serdal C.'yi gözaltına aldı. İfadeleri alınan 4 zanlıdan 3'ü serbest bırakılırken, av tüfeğini ateşlediği ileri sürülen Beytullah K. Cinayet Büro Amirliğine teslim edildi.

CESET 10 SAAT SONRA BULUNDU

Olayla ilgili soruşturmada, kaçan iki kişinin arandığı belirtildi. Olaydan 10 saat sonra Harmandalı Katı Atık Çöp Depolama Tesisinde bir erkek cesedi bulundu. Yapılan incelemede cesedin akşamleyin çıkan kavgada kaçan Ali Aykın'ın olduğu belirlendi. Bu gelişme üzerine serbest bırakılan Yakup K., Halis A. ve Serdal C. tekrar gözaltına alındı.

Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerin ardından Beytullah K., Yakup K., Serdal C. ve Halis A. çıkarıldıkları mahkemece "Kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.