3 bin hâkim ve savcının kararnamesi haziranda

3 bin hâkim ve savcının kararnamesi haziranda
HSYK, haziran ayında 3 bin dolayında hâkim ve savcıyı ilgilendiren 3 kararname birden yayımlamaya hazırlanıyor.

HSYK 1. Dairesi, istinaf mahkemeleri olarak da bilinen bölge adliye mahkemeleri’ne (BAM) ilişkin kararnamesini açıkladı.

Kararname çerçevesinde bin 34 hâkim ve savcı, istinaf mahkemelerinde görevlendirildi. Beklenenin aksine, bölge idare mahkemelerine (BİM) ilişkin kararname, BAM’larla birlikte yayımlanmadı. HSYK kaynakları, BİM kararnamesinin 2016 İdari Yargı Ana Kararnamesi ile birlikte yayımlanmasının kararlaştırıldığını söyledi. Bu durumda BİM’lerde görev yapacak yargı mensupları, 6 Haziran’da yayımlanması öngörülen İdari Yargı Ana Kararnamesi ile belirlenecek. Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Gaziantep, Erzurum ve Samsun’da 56 daire şeklinde kurulacak BİM’lerde yaklaşık 250 yargı mensubu görevlendirilecek. Bu kişilerin, Danıştay ile vergi ve idare mahkemelerinin kıdemli isimleri arasından seçileceği belirtildi.

HSYK’nın bu kararıyla, haziran ayında Türk yargısında önemli değişikleri beraberinde getirecek 3 ayrı kararname aynı anda yayımlanmış olacak. Adliyelerde görev yapan hâkim ve savcıları kapsayan Adli Yargı Ana Kararnamesi; vergi ve idare mahkemelerinde görevli yargı mensuplarını kapsayan İdari Yargı Ana Kararnamesi; BİM Kararnamesi. 3 kararnamenin toplam 3 bin dolayında hâkim ve savcıyı kapsaması bekleniyor. Haziran’da 3 bin civarında hâkim ve savcının görev yeri değişmiş olacak.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.