Almanya'da PKK'lılar Türklere saldırdı

Almanya'da PKK'lılar Türklere saldırdı
Almanya'da teröre karşı lanet yürüyüşü yapan Türklere bir grup bölücü terör örgütü PKK sempatizanının saldırdığı bildirildi.

Aschaffenburg kentinde herhangi bir dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarından bağımsız olarak düzenlenen ve yaklaşık 650 kişinin katıldığı, ''Hep birlikte teröre karşı'' etkinliğinde bir grup PKK sempatizanı yürüyüşü gerçekleştirenlere saldırdı.

Saldırıda yürüyüşü gerçekleştirenlerden yaralanan kimse olmazken, bir polisin hemen yanında patlayan torpil nedeniyle kısa süreli travma geçirdiği açıklandı.

Aschaffenburg polis sözcüsü AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Hep birlikte teröre karşı'' adlı yürüyüşün barışçıl ve sakin bir şekilde ilerlerken, yaklaşık 25 kadar PKK sempatizanı saldırganın yolun üzerinde bulunan köprüden taş ve torpillerle saldırdığını belirtti.

Saldırı sonrası havadan helikopter desteği alındığını ve saldırganların bir işyerine girdiklerini anlatan sözcü saldırganların kendi istekleri ile dışarı çıkmaması sonucu, operasyonla bu kişilerin geçici olarak gözaltına alınarak iş yerinden çıkartılmaya başlandığını kaydetti.

Yürüyüşe katılan Mahmut Akkaya da yürüyüşün bitmesine az bir zaman kala tren istasyonunun yakınındaki köprüden bir grup PKK sempatizanının kendilerine saldırdığını aktardı.

Saldırganların gruba taş ve torpillerle saldırdıklarını ve terör örgütü PKK'ya ait bayrak açtıklarını vurgulayan Akkaya, saldırganların PKK'ya ait bir derneğe sığındıklarını ve polisin araya girerek yürüyüş yapan gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulunduğunu bildirdi.

Kendilerini yaklaşık 40 kadar polisin koruduğunu belirten Akkaya, olayla ilgili saldırganlardan şikayetçi olacaklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.