Yeni para piyasası kuruluyor

Yeni para piyasası kuruluyor
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Borsa İstanbul bünyesinde yeni teminatlı organize para piyasası kurulması için çalışmaların başladığını söyledi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul bünyesinde 6 ay içerisinde yeni teminatlı organize para piyasası oluşturacaklarını, bunun için de gerekli altyapı çalışmalarını başlattıklarını bildirdi. Şimşek, "Reform niteliğindeki bu çalışma ile gösterge niteliğinde uzun vadeli lira faiz oranlarının oluşturulmasını hedefliyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) işbirliğinde yapılan çalışmalar sonucunda, Borsa İstanbul bünyesinde yeni bir teminatlı organize piyasa kurulması önerisinin Finansal İstikrar Komitesi'nde görüşülerek kabul edildiğini belirtti.

Bu kapsamda Borsa İstanbul ve Takasbank'ın gerekli altyapı çalışmalarını başlattığına işaret eden Şimşek, ayrıca, Takasbank’ın uluslararası düzeyde "Merkezi Karşı Taraf" olabilmesi için Sermaye Piyasası Kanunu'nda gerekli yasal düzenlemenin hazırlanarak TBMM'ye gönderildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.