Dev projede sona gelindi

Dev projede sona gelindi
İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı Tüneli'nin faaliyete geçmesi, hem ekonomiye hem de bölgeye can verecek.

"Ilgaz Anadolu'nun sen yüce bir dağısın/Baharda yeryüzünde o cennetin bağısın; Yalçın kayalıkların göklere yükseliyor/Senin dumanlı başın bulutları deliyor..." dizeleriyle şiirlere konu olan Ilgaz Dağı'nda İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayacak tünelin faaliyete geçmesi, hem ulaşıma hem de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak.
 
Kastamonu ve Çankırı tarafından açılan bölümlerinin birleştirilmesiyle ışığın göründüğü Ilgaz Dağı Tüneli'nde artık son aşamaya gelindi.
 
Özellikle kış aylarında sık sık trafik kazalarıyla gündeme gelen Ilgaz Dağı'nda, Çankırı ve Kastamonu tarafında bulunan iki şantiyedeki tünel çalışmalarının tamamlanmasıyla ulaşımın daha güvenli ve hızlı sağlanması planlanıyor.
 
Giriş ve çıkışları "köpek balığı ağzı" şeklinde projelendirilen, biri 5 bin 370 metre, diğeri ise 5 bin 391 metrelik iki tüpten oluşan tünellerde ışığın görülmesi dolayısıyla sevinç yaşanıyor.
 
Yol 27 dakika kısalacak
 
Tünel açıldıktan sonra Ilgaz Dağı yolunun uzunluğu 5,4 kilometre kısalarak 11,4 kilometreye düşecek. Şu anda yaklaşık 35 dakika olan Ilgaz Dağı yolunu geçiş süresi, tünelin hizmete girmesinin ardından 27 dakika kısalarak 8 dakikaya düşecek. Projesi hazırlanmış tüneller arasında 3. sırada olan Ilgaz Dağı Tüneli, kullanılmaya başlandığında trafiğe açık en uzun tünel unvanını alacak.
 

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.