Katarlı CEO'dan ilginç Türkiye yorumu

Katarlı CEO'dan ilginç Türkiye  yorumu
Mazaya Qatar'ın Üst Yöneticisi el-Hedfa, para sahiplerinin Türkiye'ye girmek istediklerini belirterek, 'Son 2 yılda aklımız şaştı' dedi.

Katar'ın en büyük gayrimenkul yatırım şirketlerinden Mazaya Qatar'ın Üst Yöneticisi (CEO) Hamad el-Hedfa, Türkiye gayrimenkul piyasasındaki fırsatların orta ve uzun vadede devam edeceğini belirterek, "İstanbul'daki gayrimenkul fiyatları Avrupa'daki birçok metropolün gerisinde." dedi.

Hedfa, ulusal ve uluslararası arenada yatırımcılara sunulmak üzere Türkiye'de faaliyete geçirilmesi planlanan ve kısa sürede 250 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşması beklenen gayrimenkul yatırım fonuna ilişkin Mazaya Qatar ile Global Mekul Değerler arasında düzenlenen stratejik iş birliği anlaşması sonrası, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

'Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdik'

Türkiye'nin Katar için çok önemli olduğunu belirten Hedfa, ekonomik anlamda Katarlıların Türkiye'ye büyük bir ilgisi olduğunu söyledi.

Hedfa, Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün son 10 yılda geçirdiği gelişmeyi "muhteşem" olarak niteleyerek, "Biz, buradaki fırsat ve olanakların önümüzdeki süreçte orta ve uzun vadede de devam edeceğine inanıyoruz. Bu yüzden Türkiye'ye yatırım yapmaya karar verdik." diye konuştu.

Son zamanlarda Türkiye'deki gayrimenkul piyasasında fırsatların gittikçe arttığını, İstanbul'daki gayrimenkul fiyatlarının Avrupa'daki birçok metropolün gerisinde olduğunu kaydeden Hedfa, "Orta ve uzun vadede mutlaka kazançlı çıkılacaktır." ifadelerini kullandı.

Hedfa, Türkiye'nin kendi gözlerinde yatırım açısından güvenilir ve uygun bir pazar olduğunu, buna kalpten inandıklarını, bu düşünceleri lafta bırakmadıklarını ve harekete geçerek Türkiye'ye yatırım yaptıklarını anlattı.

"Türk gayrimenkul pazarına yönelik bölgesel ilgi çok güçlü"

Türkiye'de gayrimenkul yatırım fonlarının oluşturulması ve pazara sürülmesi konusunun önemine dikkati çeken Hedfa, bu alanda ciddi yatırım yaptıklarını ve bu yatırımdan kazançlı çıkacaklarına inandıklarını aktardı.

Hedfa, "Katar ve Türkiye arasındaki stratejik makro iş birliği ve kardeşliğe ilaveten, Türk gayrimenkul pazarına yönelik çok güçlü bölgesel ilgi de göz önüne alındığında, bu yeni fon yapısının bölgemizdeki nitelikli bireysel ve kurumsal yatırımcıların ilgisini çekeceğinden eminiz." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu yolla Türkiye'ye sermaye akışı sağlanacak"

Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker, dünyadaki sermaye ve para piyasaları ile Türkiye'deki gayrimenkul piyasası arasındaki köprünün yıllardır kurulamadığını, uluslararası yatırımcılara ülkedeki fırsatların yeni yeni anlatılmaya başlandığını söyledi.

Gayrimenkul yatırım ortaklıklarının önemine değinen Göker, yakın zamana kadar Türkiye'deki en büyük eksikliğin, gayrimenkul yatırım fonu eksikliği olduğunu vurguladı.

Göker, kısa süre içerisinde Sermaye Piyasası Kurulundan ilk gayrimenkul yatırım fonunun izninin çıkmasını beklediklerini, bundan sonra yurt dışından Türkiye'ye sermaye akışı sağlanmasının gerektiğini dile getirdi.

Bu konuda özellikle Körfez bölgesinde uzun zamandır çalışmalarda bulunduklarını ve yurt dışında Türk gayrimenkul piyasasını tanıttıklarını ifade eden Göker, Körfez sermayesini yönlendirme etkisine sahip Mazaya'nın Türkiye'ye girmesinin çok önemli olduğunu belirtti.

"Türkiye'ye inanılmaz bir yatırımcı ilgisi var"

Göker, "Yurt dışındaki gayrimenkul fonlarının Türkiye'ye, doğru kanallar vasıtasıyla akmasını umut ediyoruz. Bu da yabancı sermaye akışının sağlanmasının en doğru yoludur." dedi.

Son 2 yıldır yurt dışında Türkiye'yi tanıttıklarını aktaran Göker, Türkiye'ye inanılmaz bir ilgi olduğunu, buraya nasıl girileceğine ilişkin bir yol bulamadıkları için pek çok sermaye grubunun uzun süredir beklemede kaldığını artık bu yolların açılmaya başladığını anlattı.

Göker, "Körfez'de, Avrupa'da, Uzak Doğu'da, Amerika'da Türkiye'ye çok büyük ilgi var. Buralardan öylesine büyük gruplar, para sahipleri Türkiye'ye girmek istiyor ki son 2 yılda aklımız şaştı. Böyle büyük bir kaynağın ve potansiyelin olduğunu şaşkınlıkla tespit ettik." bilgisini paylaştı.

İki grup arasında Cityscape Turkey 2016 fuarında stratejik iş birliği anlaşması imzalanan ve "Türkiye’nin ilk uluslararası gayrimenkul yatırım fonu" özelliğini taşıyacak fonlar, Körfez yatırımcısına, doğrudan satın almaların dışında ilk kez güvenirliği yüksek bir finansal enstrüman aracılığı ile Türkiye gayrimenkul sektörüne yatırım olanağını da sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.