"Gerçek Fenerbahçeli olamadım"

"Gerçek Fenerbahçeli olamadım"
F.Bahçe ve Beşiktaş'ta çok başarılı bir futbolculuk kariyeri geçiren ve Türk yapılıp Milli Takım'da da önemli görevler alan Brezilyalı Mehmet Aurelio, vatandaşı Fernandao'ya kefil oldu.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta çok başarılı bir futbolculuk kariyeri geçiren ve Türk yapılıp Milli Takım'da da önemli görevler alan Brezilyalı Mehmet Aurelio, vatandaşı Fernandao'ya kefil oldu.

Trabzonspor, F.Bahçe ve Beşiktaş'ta çok başarılı bir futbolculuk kariyeri geçiren ve Türk yapılıp Milli Takım'da da önemli görevler alan Brezilyalı Mehmet Aurelio, vatandaşı Fernandao'ya kefil oldu. F.Bahçeli golcünün Türk yapılıp, Milli Takım’a alınmasının çok yararlı olacağını belirten Aurelio, önemli açıklamalarda bulundu: "Türk halkı ile Brezilya halkı birbirine çok benziyor. Bu yüzden Brezilya futbolunu seviyorlar. Türkler neşeli ve şakacı insanlar gülmeyi seven insanlar.

TÜRK OYUNCULAR ÇOK CANA YAKIN

Bence Fernandao Türk pasaportu alırsa ve milli takıma çağrılırsa çok başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü milli takım kadrosu iyi bir kadro ve Türkiye'nin takımında oynayan oyuncular da çok cana yakın. Eğer Fernandao çağrılırsa orada çok kalacaktır ve adaptasyonda sıkıntı çekmeyecektir. Çünkü Türk oyuncular da aralarına gelen yeni oyuncuyu hemen benimseyip hemen  aralarına katan oyuncular. Bundan dolayı çok başarılı olacağına inanıyorum.

FATİH TERİM MÜTHİŞ BİR HOCA

Türkiye, çok zor bir grupta, kolay olmayacak ama ben burada Teknik Direktör Fatih Terim’in ve milli takım oyuncularının gücüne inanıyorum. Ben en başından beri milli takıma inanmıştım. Başlarında oyuncuları motive etmeyi bilen ve çok müthiş bir teknik direktör ve teknik ekip var. İlk günden beri onlara nasıl inandıysam hala inanıyorum. Bence grupta da bir üst tura kalacaklardır. Oyuncuları motive etmeyi bilen çok iyi bir teknik adamları var."

Rüya gibi bir maçtı

"Hırvatistan maçı unutulmazdı. 2-0 geriye düştüğümüzde moralim çok bozuldu. Artık turun gittiğini düşünüyordum. Ama 2-1 yaptıktan sonra maçın dönmesini bekliyordum. Tribünden muhteşem bir destek vardı. Sonra Nihat muhteşem bir gol attı. Her şey rüya gibiydi. Turnuva boyunca son dakikalarda gol atıp yola devam etmek muhteşem bir duyguydu. Bunu tarif etmek imkânsız."
 
Bu ülkeyi çok seviyorum

"TÜRKİYE ve Türk halkını çok seviyorum.  Ben buraya geldiğimden beri bana  çok ilgi ve sevgi gösterildi bu ilgi ve sevgi yüzünden bu ülkeyi çok seviyorum. Türk halkını çok seviyorum. Ben profesyonel hayatım boyunca hep kendim gibi oldum asla başka bir insan olmadım. Saha içinde neysem saha dışında da o oldum. Arkadaşlarımla kulüp çalışanlarıyla aile bireylerimle her zaman şakalaşmışımdır. Benim karakterim bu. Şakacı bir kişiliğe sahibim. Neşeli bir insanım."

Fener'den acı ayrıldım

"NE yazık ki F.Bahçe'den üzgün ayrıldım. Çünkü o kulübe çok emek verdim, çok uzun süre o takımda oynadım . Ayrılışımın bu şekilde olmasını istemezdim. Ben de ayrılırken çok üzüldüm ama geçmiş geçmişte kalmıştır. Geçmişte yaşanan olaylar bunlar. F.Bahçe'deyken hala devam eden çok güzel arkadaşlıklar kurdum. Trabzon’da ve Beşikta’şta da öyle. Tabii ki ayrılıklar acı olur ama geçmiş geçmişte kalmıştır."

Alex dönerse başarır

"Alex'in, F.Bahçe için yaptıkları ortada. Türkiye'ye gelirse başarılı olacaktır. Diego'nun üzerinde Alex'in yaptıkları baskı oluşturdu."

AURELİO, Diego'nun beklentilerden uzak kalmasında vatandaşı Alex'in etkisinin olduğunu vruguladı, ilginç tespitlerde bulundu: "Alex’in başına gelenlerden dolayı oldukça üzgünüm. Bence futbol oynayabildiği kadar burada devam etmeliydi. F.Bahçe için yaptıkları ortada zaten istatistikler ve sayılar bunu destekliyor. O da F.Bahçe’den bu şekilde ayrıldığı için üzgün. Ama zaman geçti Alex şu anda halinden memnun.

GEÇİLMESİ ZOR REKORLAR KIRDI

Şu anda sahip olduğu  deneyim ve birikim ile hangi takımla olursa başarılı olacağına inanıyorum. İnanıyorum ki Türkiye’ye gelirse başarılı olacaktır. Hangi bölümde kariyerine devam ederse başarılar diliyorum. Alex’in yaptıkları ortada sayısız gol attı ve geçilmesi zor rekorlara imza attı. Bu Diego’nun üstünde ciddi bir baskı oluşturuyor diye düşünüyorum.
 
 Atiba bana benziyor

"SÜPER Lig’de hangi oyuncuyu kendime benzettiğim konusunda çok net değilim ama Atiba çok mücadele ediyor ve çok top kapıyor. Siyahi olması bana biraz daha benzetiyor. Ama diğer çok beğendiğim oyuncuda Mehmet Topal’dır."

Gerçek Fenerbahçeli olamadım

"F.BAHÇE'DE oynarken, G.Saray’a gol atamadım. Yani gerçek F.Bahçeli olamadım! Üzüldüm ama Beşiktaş'tayken G.Saray'a gol attım. O sayılır mı? Bir de Trabzonspor'dayken bir gol atmıştım. En azından kariyerimde G.Saray'ı boş geçmedim."

(Akşam)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.