Terör mağduru esnaftan dayanışma çağrısı

Terör mağduru esnaftan dayanışma çağrısı
Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon sonrası mağdur olan esnaf dayanışma çağrısı yaptı.

 

Diyarbakır'da terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonun başarıyla tamamlandığı Sur ilçesinde, yeniden sağlanan güven ortamında iş yerini açan ve alışverişin eski canlılığına kavuşmasını bekleyen esnaf, vatandaşlara "dayanışma" çağrısı yaptı.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen müşterek operasyonla 103 günün sonunda teröristlerden temizlenen Sur'da iş yerlerini açan, ürünlerini satışa hazır hale getiren esnaf, müşteri bekliyor.
Kışın satmak için aldığı ürünü elinde kalan, 3 ayı aşkın süre satış yapamadığından sermayesini tüketen esnaf, teröre rağmen verdiği ayakta kalma mücadelesinde vatandaştan da destek görmek istiyor.
"Aldığımız tüm kışlık ürünler elimizde kaldı"

Balıkçılarbaşı semtinde çocuk ve kadın kıyafetleri satan esnaf Şahip Tavukçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör olaylarından önce satışların gayet iyi olduğunu, kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi.
Tavukçu, Sur'da çukurların kazılmasının ardından işlerin birden kesildiğini ve iş yerini kapatmak zorunda kaldığını ifade ederek, uzun bir aranın ardından son bir haftadır iş yerini yeniden açtığını belirtti.

Kışın aldığı kadın ve çocuk giysilerinin elinde kaldığını, 100 liralık kıyafete 50 liraya dahi alıcı bulamadığını dile getiren Tavukçu, "Aldığımız tüm kışlık ürünler elimizde kaldı. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Kadın ve çocuk giysilerinin modası çabuk değişiyor. Erkek giysilerinde böyle bir sıkıntı yok. 100 bin liralık ürün elimde kaldı. Bu ürünleri almak için borçlandığım altının fiyatı da yükseldi. 4 ayda 200 bin lira zararım oldu." diye konuştu.
Tavukçu, manevi açıdan büyük sıkıntı yaşadıklarını, maddi zararını ise satış yaparak kapatmaya çalıştıklarını kaydederek, bunun için de Sur esnafının desteği ihtiyacı olduğunu aktardı.

Vatandaşlara dayanışma çağrısı

İlçe esnafının zor durumda olduğunu belirten Tavukçu, kentteki vatandaşlara dayanışma çağrısında bulundu.
Tavukçu, vatandaşların Sur esnafından alışveriş yapmalarını beklediklerine işaret ederek, "Sur ve Bağlar esnafı için bir dayanışma istiyoruz Diyarbakır halkından. Ben Kürt ve Diyarbakırlıyım. İş yerime Türkiye'nin bayrağını da asarım, Türkiye için de savaşırım. İnşallah el ele verip bu oyunları aşacağız. Türkiye hepimizin, bu vatan hepimizin. Birlikte Türkiye için savaşalım, birbirimizle savaşmayalım." ifadelerini kullandı.

Teröre karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Tavukçu, çukurlar kazılmadan önce de Türk, Kürt, Çerkez herkesin kendisini rahatça ifade edebildiğini, kimsenin bir sıkıntısı olmadığını vurguladı.

Tavukçu, şunları ile getirdi:

"Bizim için en utanç verici olan da bir polisin ilçede çelik yeleksiz dolaşamaması. Bundan daha büyük bir utanç yok bizim için. Olaylardan önce polis arkadaşlarım gelirdi, sohbet eder, çay içerdik. Bir Kürt olarak Türkiye ile hiçbir sorunum da yoktur. Ülkemde istediğim dili de konuşuyorum. Bence çukurlar büyük devletlerin oyunuydu. Türk, Kürt, Laz, Çerkez hiçbir sıkıntı yaşamazken bu sıkıntı çıkarıldı. Biz ferahlık ve huzur istiyoruz. Başımızda oynanan büyük oyunlar vardır. Kürt, Türk birlikte bize oynanan bu oyunlara karşı savaşalım."

"Allah hakkımızı bırakmasın"

Çocukluğundan beri Sur ilçesinde esnaflık yaptığını ifade eden Bedri Tan ise bugüne kadar böyle bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi.

Yaşadıkları olaylar nedeniyle psikolojilerinin bozulduğunu belirten Tan, manevi sıkıntılarının olmasının yanında maddi açıdan da zarar ettiklerini aktardı.

Kış mevsiminde satmak için 60 bin lira verdiği ürünlerin elinde kaldığını anlatan Tan, "10 çuval mal elimde kaldı. Perişan haldeyim. Yeni ürün de alamıyorum." şeklinde konuştu.

Tan, Diyarbakır halkını alışveriş için Sur'a beklediklerini dile getirerek, "Kürt, Kürt'e zarar veriyor, biz bize zarar veriyoruz kardeşim. Allah hakkımızı bırakmasın, Allah devleti de başımızdan eksik etmesin." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.