Demirören'den, derbi kararı sonrası önemli açıklama!

Demirören'den, derbi kararı sonrası önemli açıklama!
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında güvenlik nedeniyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin 13 Nisan Çarşamba günü oynanmasına karar verildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, tarihi federasyon olarak belirlediklerini söyledi

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Türk Telekom Arena'da oynanması planlanan ve maçın başlamasına kısa bir süre kala ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin tarihi belli oldu.

Ertelenen maç için Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'ndeki merkezinde toplantı yapıldı. Toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Başkan Vekilleri Servet Yardımcı, Nihat Özdemir, Ali Dürüst, Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ve İdari Menajeri Hasan Çetinkaya katıldı.

"BİZ FEDERASYON OLARAK 13 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ OLARAK KARAR VERDİK"

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, güvenlik sebebi ile ertelenen Galatasaray - Fenerbahçe maçını yeni tarihi için iki kulübü bir araya getirdiklerini belirterek, "Fenerbahçe kulübü 6-7 Nisan tarihlerinde oynanması için bir talepte bulundu. Galatasaray kulübümüz de 28 Nisan'da oynanması için bir talepte bulundu. Biz Federasyon olarak 13 Nisan Çarşamba günü olarak karar verdik. Bu tarihi her iki kulüp de saygı ile karşıladılar. Ben iki kulübümüze de teşekkür ediyorum. Ayrıca o hafta oynanan maçlarda da günlük kaymalar olacak" dedi.

ÖZBEK: "HER İKİ KULÜBÜN DE HAKLI GEREKÇELERİ VARDI"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, derbinin 28 Nisan'da oynanması için talepte bulunduklarını ifade ederek, "Fenerbahçe de 6-7 Nisan'da oynamak için talepte bulunmuştu. Bu taleplerde her iki tarafın da haklı gerekçeleri vardı. Ama neticede kararı verecek federasyondu. Biz kendi tarihimizi Fenerbahçe de kendi tarihini savundu. Neticede federasyon böyle bir karar aldıysa her iki kulübün de saygı duyması gerekiyor. Gerekli fikstür değişiklikleri yapılarak 13 Nisan'da oynanmasına federasyonumuz karar verdi" diye konuştu.

USLU: "DERBİNİN DOSTÇA GEÇMESİNİ İSTİYORUZ"

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ise Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin her daim önemli olduğunu belirterek, "Ama bu derbi daha önemli bir hale geldi. Sebebi de ülkemizin yaşadığı ortam. Erteleme nedenlerini biliyorsunuz. İnşallah barış içerisinde geçecek. Bu derbinin dostça geçmesini istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda da inşallah bunları göreceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.