Burhan Kuzu: ABD'den bir deli çıktı

Burhan Kuzu: ABD'den bir deli çıktı
AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, Avrupa'nın terör konusunda ikili davrandığını iddia etti.

Avrupa'da ırkçı yapının da giderek yükseldiğini söyleyen Kuzu, ABD'deki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı milyarder işadamı Donald Trump için deli ifadesi kullandı. 

Burhan Kuzu, Ülke TV'de Elif Çakır'ın sorularını cevapladı. 1 Kasım seçimlerinden önce bir gazeteyi ziyareti sırasında basın özgürlüğünden bahsedildiğini söyleyen Kuzu, şöyle konuştu:

"Seçim döneminde bir gazeteye gittim, ismini vermeyeyim. Basın özgürlüğünden bahsedildiğinde, ülkedeki terör olaylarını hatırlattım. Patlama oluyor, yaşananlar çarşaf çarşaf veriliyor. Bir savcı rehin alınıyor ve öldürülüyor, bunlar açık açık yayınlanıyor. Kurşun sıkılıyor, bu yayınlıyor. Peki bu Fransa'da oldu, İtalya'da oldu, Almanya'da oldu ve esası ABD'de meydana geldi. 11 Eylül olayı oldu bir kare fotoğraf yayınlanmadı.

''AVRUPA TERÖR KONUSUNDA İKİLİ DAVRANIYOR''

Dünya iyi bir yere gitmiyor. Avrupa'daki bu son olaylar ve oradaki patlamalar hem terörün boyutunu gösteriyor hem de Avrupa'nın ikili tutumunu gösteriyor. Mesele biz olduğumuz zaman eh işte ama kendisine geldiği zaman kıyameti koparıyor. Bu manada Avrupa terörden rahatsız değil. Teröristten de rahatsız değil, kendisine olmasından rahatsız. Pakistan'da bombalı saldırı var 100 kişi yaşamını yitirmiş, bine yakın kişi yaralanmış. Avrupa basınında haber yok. Nasıl olsa alışmışlar, Müslüman kanı diyorlar. Bu kadar vurdum duymazlar.

''AMERİKA'DA BİR DELİ ÇIKTI...''

Avrupa'da yükselen ırkçı yapı giderek yükseliyor. Bu iyiye gitmiyor. Yani bu Batı ile de bitmedi. Amerika'da şimdi bir deli çıktı, yani hasbelkader seçilse seyredin olacakları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.