Suriye'de Pentagon CIA'e karşı savaşıyor

Suriye'de Pentagon CIA'e karşı savaşıyor
ABD savaş makinesinin değişik bölmeleri tarafından silahlandırılan gruplar, Halep ile Türk sınırı arasında birbirleriyle savaşa başladı.

Los Angeles Times'tan (LAT) Nabih Bulos, W.J. Hennigan ve Brian Bennett'in haberine göre, ABD savaşmakinesinin değişik bölmeleri tarafından silahlandırılan gruplar, Halep ile Türk sınırı arasında birbirleriyle savaşa başladı.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Haberde, çatışmaların son 2 ayda tırmandığı, Halep'in kuzeyindeki tartışmalı bölgelerde yapılan manevralarda grupların birbirlerine ateş açtığı ABD'li yetklililerce de doğrulandı.

LAT muhabirleri, Mare'den Şubat ayında çıkartılan Fursan el-Hak'ın CIA destekli, YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Kuvvetleri'nin (QSD) ise Pentagon destekli olduğunu yazdı.

Aynı çatışmaların Azez ve Halep'teki Şeyh Maksud Mahallesi'nde de yaşandığına dikkat çekiliyor.

CIA DESTEKLİ FURSAN: SAVAŞACAĞIZ

Fursan el-Hak liderlerinden Faris Bayuş'un ise, "Bize bir grup saldırırsa, kimden destek aldığından bağımsız olarak, savaşacağız" dedi.

Bir ABD'li yetkili ise, bölgedeki savaşın karmaşık ve çok taraflı olduğunu, bu nedenle seçeneklerinin sınırlı olduğunu kaydetti.

PENTAGON KÜRTLERİ EĞİTTİ

Haberde, Pentagon'un eğitim programı ile, yüzde 80'ini Kürtlerin oluşturduğu QSD'yi eğitip silah yardımı yaptığı, CIA'in ise Türkiye'deki operasyon odasından Suriye'deki gruplara TOW desteği yaptığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.