CHP'den Gökçek'e koruma sorusu!

CHP'den Gökçek'e koruma sorusu!
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, "Her gün yüzlerce vatandaşın gittiği AVM'leri sadece 5 polisin koruduğu Ankara'da,Melih Gökçek'in 60 kişilik koruma ordusuyla dolaşmasının maliyetini açıklamalı" dedi.

Chp Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, "Her gün yüzlerce vatandaşın gittiği AVM'leri sadece 5 polisin koruduğu Ankara'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 60 kişilik koruma ordusuyla dolaşmasının Ankara halkına olan maliyetini açıklamalı" dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Grup Başkanvekili Levent Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde, Melih Gökçek'in, Ankara içerisinde çok sayıda araçla dolaşarak kentin trafik güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti. Dolaştığı araçlarda yer alanların tamamına yakınının güvenlik elemanı, halk arasındaki deyimiyle yakın koruma olduklarını kaydeden Levent Gök, Ala'dan şu soruların yanıtlanmasını istedi: 

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaklaşık 60 kişilik bir koruma ordusu tarafından korunmaktadır. Bu korumaların ne kadarı özel, ne kadarı kamu görevlisidir? Eğer korumaların bir kısmı kamu görevlisi ise Melih Gökçek'e yakın koruma hangi makam tarafından tahsis edilmiştir? Bu kararın gerekçesini açıklar mısınız? Özel kamu görevlileri nasıl tedarik edilmiştir? Koruma hizmeti alınması için ihale yapılmış mıdır? Yapılmışsa Ankara Büyükşehir Belediyesi ya da bağlı ve ilgili kuruluşları tarafından bu hizmeti vermekte olan şirkete 2015 yılında ne kadar bir ödeme yapılmıştır? Melih Gökçek'in yakın korunması, konut koruması ve ofis korumasının Ankara halkına aylık maliyeti kaç liradır? Melih Gökçek, Ankara'da büyük araba konvoylarıyla dolaşmaktadır. Büyük bölümü korumalarına ait olan konvoydaki araçların mülkiyeti kime aittir. Eğer Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait ise bu araçların Melih Gökçek'in korumasına tahsis edilmesine ilişkin bir Meclis kararı bulunmakta mıdır? Eğer araçlar kiralık ise bu araçlar için ödenen kira tutarı, yakıt, bakım, sigorta ve diğer giderleri kim tarafından karşılanmaktadır? Ankara Büyükşehir Belediyesi veya bağlı ve ilgili kuruluşların mülkiyetindeki araçlar kullanılıyor ise bu araçların yıllık yakıt, bakım, sigorta ve benzeri masraflarının tutarını açıklar mısınız? Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yıllardır terörle mücadele eden kamu görevlilerinden bile daha sıkı bir şekilde korunmaktadır. Melih Gökçek'in bu kadar sıkı korunmasını gerektirecek hangi tehditler bulunmaktadır?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.