Brüksel'de PKK çadırını yeniden kurdular

Brüksel'de PKK çadırını yeniden kurdular
Brüksel’de gündem olan ve tartışmalar sonrası kaldırılan PKK çadırı, tekrar kuruldu.

 

Terör örgütü PKK yanlılarınca kurulan çadır başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere Türk yetkililerin sert tepki göstermesi üzerine, geçen hafta kaldırılmıştı.

Çadır, 18 Mart'ta düzenlenen Türkiye-AB Zirvesi'nin yapıldığı Brüksel'deki AB Konseyi binasının hemen arkasına kurulmuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KİMİ ALDATIYORSUNUZ!

Zirve sırasında boşaltılan çadıra ertesi gün tekrar terör örgütünü simgeleyen bez parçaları asılmış ve çadır Belçika polisi tarafından korumaya alınmıştı.

Belçika hükümeti de Türkiye'nin en üst düzeyde ilettiği tepkilere rağmen terör örgütüne yönelik tutumunu uzun süre değiştirmemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili, "Bunlar ikircikli davranıyorlar. Bugün bayrağı indirmişler, posterleri kaldırmışlar, kimi aldatıyorsunuz. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" ifadelerini kullanmıştı

AKDOĞAN’DAN TEPKİ

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerini terör ile mücadele konusunda eleştirdi.

Akdoğan, "Avrupa ülkelerinin terörden şikayet ettiği böyle bir dönemde terör örgütü PKK’nın bu kadar pervasız faaliyetlerde bulunması kabul edilemez. Avrupa’daki Türklere yönelik saldırı ve kundaklamalara ilave olarak STK’lara yönelen terör dalgasına karşı duyarsız kalınmamalıdır. Şu ana kadar 5 ofis saldırıya uğradı, bu sabah da Hamburg temsilcisinin aracına molotof atıldı. Terör örgütünün saldırganlığı engellenmeli. Terör örgütü PKK bir süredir Avrupalı Türk Demokratlar Birliği UETD ofislerine saldırılar gerçekleştiriyor, derneği yıldırmaya çalışıyor" diye tweet attı.

56fa5b1718c7734a8cfedb7d.jpg56fa57ad18c7734a8cfedb0f.jpg56fa57ad18c7734a8cfedb11.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum