Mehmetçik artık duvarın arkasını görebilecek

Mehmetçik artık duvarın arkasını görebilecek
Duvar Arkası Radarı (DAR) ve su altı optik haberleşme teknolojisi tanıtıldı.

Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM) tarafından geliştirilen Duvar Arkası Radarı (DAR) ve su altı optik haberleşme teknolojisi ilk kez görücüye çıktı.

STM mühendisleri, görsel erişim ve keşif imkanının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için radyo frekans dalgalarını kullanan DAR'ı geliştirdi. STM DAR, ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı gibi engellerin arkasındaki hedeflerin tespitini sağlayacak.

İLETİŞİM SUYUN ALTINA İNİYOR

Tasarımında, sahip olduğu aldatıcı fenerlerle avlarının ilgisini çeken fener balığından ilham alınan su altı haberleşme teknolojisi, sunduğu özelliklerle su altında sonik haberleşmenin dışında optik olarak iletişim kurulabilmesine imkan sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde güvenli ses ve veri iletimiyle su altında operasyon sırasında SAT ve SAS komandolarının birbirleriyle kolayca iletişim kurabilmeleri sağlanacak.

DUVARIN ARKASI GÖRÜLEBİLECEK

STM'nin DIMDEX 2016'da paylaşacağı bir diğer yenilik ise radar teknolojisine yönelik olacak. STM mühendisleri, görsel erişim ve keşif imkanının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmek için radyo frekans (RF) dalgalarını kullanan DAR'ı geliştirdi. Fuar alanında sergilenecek STM DAR, ileri düzey radar teknolojisini kullanarak duvar, kapı gibi engellerin arkasındaki hedeflerin tespitini sağlayacak. Ürün, ayrıca kritik öneme sahip, rehine kurtarma operasyonlarında, yangın, gaz kaçağı gibi afet durumlarında bina içerisinde kalan insanların tespitinde ve benzeri birçok senaryoda kullanılabilecek. Kompakt tasarımı ve ergonomik yapısı sayesinde, STM DAR tek kişi tarafından kolayca taşınıp kullanılabiliyor. Sistemin sağlam ve güçlü kasası, zorlu kullanım şartlarına karşı ürüne yüksek koruma sağlıyor. Sistem anlık olarak elde veya uzun süreli olarak bir tripod üzerinde kullanabiliyor.

Kompakt tasarımı ve ergonomik yapısı sayesinde, STM DAR tek kişi tarafından kolayca taşınıp kullanılabiliyor. Sistemin sağlam ve güçlü kasası, zorlu kullanım şartlarına karşı ürüne yüksek koruma sağlıyor. Sistem anlık olarak elde veya uzun süreli olarak bir tripod üzerinde kullanabiliyor.

SİBER İŞGÜCÜ ATAĞI

Dünyada tanınan bir siber güvenlik mükemmeliyet merkezi olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren STM, siber alanda ihtiyaç duyulan güvenilir ve eğitimli siber işgücü ihtiyacını karşılama konusunda da önemli projeler yürütüyor.

DIMDEX 2016'nın, STM aracılığıyla Türkiye'nin nitelikli işgücü ihracat zincirine, siber güvenlik halkasını da ekleme noktasında önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

1_8767_1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum