Kanalizasyonu bile aradılar

Kanalizasyonu bile aradılar
Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılan Nevruz kutlaması ile ilgili geniş güvenlik önlemleri alan polisin, olası bir saldırıyı engellemek için, kanalizasyonda bile bomba araması yaptığı öğrenildi.

Polis dalgıçların, 136 bin metrekarelik Nevruz alanının kanalizasyonunu didik dirik aradığı belirtildi.

Diyarbakır’da 21 Mart’ta yapılan Nevruz kutlamasına, bombalı saldırı yapılacağı istihbaratı güvenlik güçlerini harekete geçirmişti. Kente, Edirne, Manisa, İzmir, Antalya ve Kırıkkale gibi illerden takviye gelenlerle birlikte 5 bin 205 polis, Nevruz’da görev almıştı. Polis, Nevruz günü ve önceki gün kent genelindeki güvenlik önlemlerini de üst seviyeye çıkarmıştı. Kentin giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında, şüpheli tüm araçlar durdurularak, aranmıştı.

Polisin, olası bir saldırıyı önlemek için, kanalizasyonda bile arama yaptığı öğrenildi. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten dalgıç polisler, kente gelerek, 136 bin metrekarelik Nevruz alanının altından geçen kanalizasyonda arama yaptı. 2 gruba ayrılan dalgıç polisler, metal detektör ve eğitimli köpeklerle birlikte yaptıkları aramada, herhangi bir patlayıcıya rastlamadı.

Nevruz alanındaki arama çalışmalarının 2 gün sürdüğü de kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.