Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu!

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu!
Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, belediye meclis üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Kaya ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakkında suç duyurusunda bulundu.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Safranbolu Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, bireysel olarak suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Cumhurbaşkanları ve devlet başkanlarının ülkenin manevi şahsiyetini, onurunu temsil etmekle vazifeli olduğunu ifade eden Aksoy, "Bu sebeple cumhurbaşkanları, devlet başkanları 24 saat her bulunduğu noktada korunur ve devletin hükmü şahsiyetinde temsil ettiği için de onun her türlü manevi saldırıdan, maddi saldırıdan korunması elzemdir. Biz bugün Safranbolu AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve belediye başkanı olarak suç duyurusunda bulunuyoruz ki devletimizin birliğini temsil eden, milletimizi her bulunduğu yerde temsil eden, geçmişte yapmış olduğu hizmetlerle, ülkemizin kalkınmasına, bugünkü refah düzenine ulaşmasına büyük emekler harcayan Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında yapılan konuşmalara tepkisiz kalmadığımızı, onu zedelemeye dönük her türlü saldırının bizi de burada zedelediğini, yıprattığını ve üzdüğünü ifade etmek için buradayız. Devletimizi hemen hemen her bulunduğu yerde en başarılı şekilde temsil etmiş Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan saldırı bize yönelikte yapılmış bir saldırıdır. Aynı zamanda biz yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Kınamakla da kalmıyor bu saldırıyı yapanları da adaletin önünde hesap vermeye davet ediyoruz" dedi.

AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ali Kaya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan saldırı ve söylemleri kabul etmediklerini belirterek, “Yüzde 52 gibi yüksek bir oyla Türkiye’de ilk olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a maalesef çirkin, ağza alınmayacak şekilde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ithaflarda bulunuldu. Biz bunları kabul etmiyoruz. Halkımızın oyuyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanına arkasında olduğumuzu destek olduğumuzu göstermek açısından bireysel olarak suç duyurusunda bulunuyoruz ve bunu yapmaya da devam edeceğiz. Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize bireysel başvurularından dolayı teşekkür ediyorum. Ancak her ne kadar konunun ülke menfaatlerini ön planda tutarak dünyanın kabul etmiş olduğu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapmış olduğu hakaretten dolayı suç duyurusunda bulunduğumuzu söylememize rağmen Safranbolu CHP İlçe Başkanının hakkımızda isnat ettiği suçlardan dolayı kendisine de özellikle cevap verme ihtiyacı hissediyorum” diye konuştu.

Grup daha sonra CHP Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusunda bulundukları dilekçelerini Cumhuriyet Savcılığına teslim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.