13 yıl sonra bir ilk

13 yıl sonra bir ilk
13 yıl sonra Ankara dışında ilk Bakanlar Kurulu Şanlıurfa'da toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde 2003 yılında, Erzurum Kongresi’nin 84. yıldönümü dolayısıyla kabineyi Erzurum’da toplamıştı.

Başbakan Davutoğlu, en son yapılan il başkanları toplantısında Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ''Sizin İstiklal madalyanız var mı?'' diye sorduğunu, ''Hayır'' yanıtı üzerine ''İnşallah 11 Nisan’da, kurtuluş gününde İstiklal madalyasını da yanıma alıp Şanlıurfa’ya gideceğim. Ankara dışında ilk Bakanlar Kurulu’nu da Şanlıurfa’da yapacağız'' dediğini ifade etmişti.

Davutoğlu’nun sözünü verdiği İstiklal madalyası için AK Partili 9 Şanlıurfa milletvekili Meclis’e kanun teklifi sundu. 11 Nisan’a kadar yasalaşması beklenen teklifin ardından, Davutoğlu madalyayı alarak Şanlıurfa’ya gidecek ve Bakanlar Kurulu Urfa’da toplanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde 2003 yılında, Erzurum Kongresi’nin 84. yıldönümü dolayısıyla kabineyi Erzurum’da toplamıştı. 1996’da Mesut Yılmaz’ın başbakanlığında, Bakanlar Kurulu toplantısı Diyarbakır’da yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.