Terörün başkenti Brüksel!

Terörün başkenti Brüksel!
Daha 8 gün önce 35 kişinin öldüğü terör saldırılarının yaşandığı Brüksel'de PKK yandaşlarının çadır kurmasına yeniden izin verildi.

PKK yandaşlarının AB başkentinde yeniden çadır kurmasına izin veren Belçika'nın örgüt paçavralarını koruması için polis görevlendirmesi dikkat çekti

AB'nin yönetim merkezi olarak kabul edilen Belçika'nın başkenti Brüksel'de terörle mücadele konusunda ikiyüzlü tavır sürdürülüyor.

13 Mart'ta Ankara'da meydana gelen terör saldırısından iki gün sonra PKK yandaşlarının Belçika yönetiminden izin alarak kurduğu çadır Brüksel'de saldırı meydana gelince 23 Mart'ta yerinden sökülmüştü. Terör örgütünü simgeleyen bez parçalarının bulunduğu çadır dün sessiz sedasız yeniden kuruldu. Üstelik çadırı koruması için polis ekibi de görevlendirildi.

TÜRKLER'DEN YANIT 

Türkiye'nin tepkilere rağmen terör örgütüne yönelik kucaklayıcı tavrını değiştirmeyen Brüksel yönetimine ilgili en sert tepkiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunlar ikircikli davranıyor. Dürüst olun, samimi olun. Karşınızda aldanacak bir Türkiye yok, bir Türk milleti yok. Bunu biliniz. Bunun adı teröre teslim olmaktır. Bunlar teröre teslim oldular" ifadeleriyle göstermişti.

Belçika'da yaşayan Türkler de PKK hakkındaki gerçekleri ortaya koymak için harekete geçti. Avrupa Türk Demokratlar Birliği, yarın Brüksel'de çadır kuracak. Çadırın üstünde şehit asker ve polislerin yanı sıra PKK'nın katlettiği sivil vatandaşların fotoğraflarına da yer verilecek.

İŞTE TERÖRİST FEHRİYE'Yİ BAĞIRLARINA BASTIKLARININ KANITI

Interpol ve Türk polisinin aradığı Sabancı suikast sanığı Fehriye Erdal'ın Belçika'da çekilen görüntülerine ulaşıldı.

300320160840573675695_2-001.jpg

AB'NİN TERÖR LİSTESİNDE 

Belçika kaynaklarından elde edilen 51 saniyelik görüntüde, 2006'dan bu yana Belçika'da da aranan Erdal'ın, DHKP-C'li olduğu düşünülen diğer örgüt üyeleri ile birlikte, rahat bir şekilde bir araya geldiği görülüyor. Belçika'nın Erdal'ı hâlâ niye yakalamadığı ise büyük bir soru işareti olarak duruyor. Görüntülerin Belçika'da çekilmiş olması, Belçika'nın ya Erdal'ın kendi topraklarında ikamet ettiğini umursamadığı, ya da istihbarat konusunda çok ciddi zafiyet yaşadığı olarak yorumlandı. Belçika'nın DAEŞ terörüne mücadele ederken, PKK ve DHKPC'ye terör örgütü muamelesi yapmaması, Türkiye tarafından çifte standart olarak değerlendiriliyor. Oysa her iki örgüt de AB'nin terör listesinde yer alıyor.

HER İADE TALEBİNE RET! 

1996'daki cinayet sonrasında bir TIR'ın kasasında Türkiye'den ayrılan Erdal, Belçika'ya kaçtı.1999'da Belçika'nın Knokke kentinde, bir hücre evinde diğer örgüt üyeleri ile birlikte yakalandı. Erdal'ın hem Belçika'da silahlı örgüt kurmak, hem de Türkiye'de Sabancı cinayetine karışmaktan işlediği suçlardan yargılanması yıllar sürdü. Ancak Erdal hüküm giydiği gün gözetim altındayken kayıplara karıştı. Türkiye şu ana kadar Belçika'dan sadece Erdal'ı değil, PKK-KCK'nın Avrupa sorumlusu olan Zübeyir Aydar'ın da aralarında bulunduğu 30 teröristin iadesini talep etti. Ancak bu taleplerin hiçbiri kabul görmedi.

CİNAYETLERE YARDIM EDEN ÇAYCI KIZDI

Erdal, 1996'da işlenen Sabancı suikastı öncesinde Sabancı Center'da 'çaycı' olarak çalışıyordu. İsmail Akkol ve Mustafa Duyar, Erdal'ın yardımları ile Sabancı Center'a girerek, Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yi öldürdü.

sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.