Parayla öğretmen atayan çete çökertildi

Parayla öğretmen atayan çete çökertildi
5 ilde öğretmen atamalarındaki para karşılığı sahte diploma veren çeteye yönelik operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı, 3 kişi aranıyor.

 

Adana polisi, geçtiğimiz ocak ayında para karşılığında KPSS'den yeterli puan alamayan öğretmen adaylarının atamasını yapan bir çeteyi takibe aldı. Teknik ve fiziki takip sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda çetenin 35 ile 50 bin lira para karşılığında resmi olarak atamasını yaptırdığı 22 öğretmen saptandı. Bu öğretmenler Adana'ya getirilip sorguya alındılar. Öğretmenler, atamalarını para karşılığında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde beden eğitim öğretmeni olan Zeki K.'nın yaptırdığını itiraf etti. Özel sürücü kursu da olan Zeki A.'nın da aralarında olduğu olayla ilgili 17 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin para karşılığında KPSS'den düşük puan aldıkları için ataması yapılamayan öğretmen adaylarının bilgilerini alıp, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sistemine girerek atamalarını yaptığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından acil olarak meslekten ihraç edilen 22 öğretmen sorgularının ardından serbest bırakılırken Zeki K. ile 16 kişinin sorgusu sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.