Mehmet Ekici dönüyor!

Mehmet Ekici dönüyor!
Hami Mandıralı göreve geldiğinden bu yana ilk kez Mehmet Ekici'den yararlanma fırsatı bulacak.

Süper Lig'in 17. haftasındaki Bursaspor müsabakasının ardından antrenmanda sakatlanan ve sağ baldırında kas yırtığı tespit edilen Mehmet Ekici, teknik direktör Hami Mandıralı'nın görev yaptığı 8 lig ve 2 Türkiye Kupası karşılaşmasında takımdaki yerini alamadı. Futbol oynadığı dönemde kaydettiği 219 golle Karadeniz ekibinin tarihindeki en golcü oyuncusu olan ve frikik golleriyle hafızalara kazınan Hami Mandıralı, 2014-2015 sezonunu 9 gol ve 11 asistle tamamlayan ve serbest vuruştan attığı gollerle kendisine benzetilen Mehmet Ekici'den şu ana kadar resmi maçlarda yararlanamadı.

Sakatlığı sebebiyle ligde son 8 karşılaşmada forma giyemeyen, hafta sonu Samsunspor ile oynanılan hazırlık müsabakasıyla sahalara tekrar dönen Mehmet Ekici, teknik direktör Hami Mandıralı döneminde ilk kez resmi maçlarda oynayacak düzeye geldi.

Mehmet Ekici, Trabzonspor'daki ilk sezonu olan 2014-2015'i başarılı bir şekilde tamamlamıştı. Geride kalan sezon Oscar Cardozo'dan sonra takımının gol yükünü çeken 26 yaşındaki futbolcu, Kardemir Karabükspor maçında 2, Akhisar Belediyespor, Balıkesirspor, Medicana  Sivasspor, Kayseri Erciyesspor, İstanbul Başakşehir, Kasımpaşa, Mersin İdman Yurdu karşılaşmalarında ise birer gol kaydetmişti. Başarılı orta alan oyuncusu ayrıca, Çaykur Rizespor ve Mersin İdman Yurdu müsabakalarında ikişer, Bursaspor, İstanbul Başakşehir, Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor, Akhisar Belediyespor mücadelelerinde de birer gol pası vererek, 11 asistle bu alanda ilk sırada yer almıştı. Mehmet Ekici, tüm kulvarlarda sezonu 10 gol ve 14 asistle noktalamıştı.

Trabzonspor'un, sezon başında UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda sahasında Lüksemburg'un Differdange 03 takımını 1-0 yendiği maçta galibiyeti getiren golü atan Mehmet Ekici, daha sonra sakatlıklar ve takım arkadaşı Erkan Zengin ile arasında geçen olaylar sebebiyle sıkıntı yaşadı. Ayak parmağındaki sakatlığı nedeniyle UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki Rabotnicki karşılaşmalarının yanı sıra ligin ilk 2 haftasında görev alamayan orta alan oyuncusu, 7. haftadaki Torku Konyaspor müsabakasında da sakatlık yaşayıp 4 hafta sahalardan uzak kaldı.

Osmanlıspor maçında takım arkadaşı Erkan Zengin ile arasında geçen olay nedeniyle de bir dönem moral bozukluğu yaşayan Mehmet, 12. haftadaki Gençlerbirliği maçında ligdeki ilk golünü kaydetti. Ligde 14. haftadaki Eskişehirspor ve 16. haftadaki Antalyaspor karşılaşmalarında da birer gol atan bordo-mavili futbolcu, 18. haftadaki Bursaspor müsabakasının ardından tekrar sakatlandı ve son 8 lig maçında forma giyemedi.

Mehmet Ekici, sezon öncesi gerçekleştirilen Hollanda kampında yaptığı açıklamada, Hami Mandıralı'yı örnek aldığını söylemişti.Bordo-mavili futbolcu, Mandıralı'ya benzetilmesine ilişkin bir soru üzerine "Hami Mandıralı'ya benzetilmek onur verici ama Hami hocamız çok önemli işler yaptı. Hami hoca olmak için erken. O unutulmaz bir oyuncuydu. Kendisi sadece benim için değil, çoğu futbolcular için örnekti. İnşallah ben de aynı şekilde devam ederim" ifadelerini kullanmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.